Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Haziran '13

 
Kategori
Güncel
 

Biber gazının öfkesi sonucu sabaha kadar "Tayyip istifa, Tayyip istifa" sesleri hiç durmadı

Biber gazının öfkesi sonucu sabaha kadar "Tayyip istifa, Tayyip istifa" sesleri hiç durmadı
 

İzmir'den İstanbul'a geleli altı gün oldu. Annemlerin evindeyim. Geldim geleli Taksim gezi parkındaki olaylar bitmiyor. Dün gece bulunduğum semtte sabaha kadar " Tayyip istifa, Tayyip istifa" sesleri yükseldi. Ellerinde büyük Türk bayrağı taşıyan gruplar İstiklal marşı okudu.Gecenin ikisinde meraklı insanlar da evlerinden fırlayıp yürüyüş yapan grubu izlemeye gittiler. Ben de pencereden olayları izledim. 
 
Şimdi gelelim şu biber gazı olayına. Polis aklına estikçe kamuya açık alanlarda biber gazı ve basınçlı su sıkıyor hatta Taksim metrosunun içine bile biber gazı sıktı. Basınçlı suyu anladık ama biber gazının hiç bir mazereti olamaz. Zira o alanda göstericilerin yanısıra okula giden öğrenciler, hastaneye giden hastalar, işine giden vatandaşlar, alışveriş yapanlar ve turistler var. Bunların ne günahı var? Biber gazının insanları ölüme kadar götüren yan etkileri var. Bir polis de Gümüşsuyu Askeri Hastanesi'nin acil girişindeki bariyeri asker kaldırmadı diye kızdı ve "Bir daha ki sefere hastaneye biber gazı atarım" dedi. Hastanedeki hastaların da bir önemi yok anlaşılan. Öğrencilerin tam sınav dönemleri, bu öğrenciler nasıl sınava girecekler, üniversiteye giden benim oğlum da bu hafta okuluna hiç gidemedi, zira gittiği üniversite Taksim'de. Önümüzdeki hafta sınavları var, nasıl okula gidecek bu insanlar, nasıl sınavlarına girecekler?
 
Eskiden de olaylar olurdu ama bu biber gazı olayı yoktu. Şİmdi biber gazı çoluk çocuk, suçsuz olan tüm insanları katlediyor. 
 
Ben dehşet içinde olayları izliyorum. Zira vicdanı olan hiç bir yönetici biber gazının metronun içine atılma emrini vermez. 
 
Ben sadece oradaki bir görevlinin öfke kontrolü yapamadığını düşünüyorum. Fakat bu öfke sonucu olan vatandaşa oluyor. Metroda çaresiz kalan insanlar, çocukları ve yaşlıları düşünün.
 
Hiç bir gösteride bence biber gazını polis kullanılmamalı, yasaklanmalı. Zira sonucu tüm vatandaşlara dokunuyor ve toplumdaki öfkeyi artırıyor. Polisin biber gazından başka çareleri de olmalı muhakkak, biber gazı işin kolayına kaçmak oluyor.
 
Ayrıca sayın Başbakan Tayyip Erdoğan da bu olaylar karşısında ortalığı sakinleştireceğine istersem ben de " Yüz bin topladığınız yerde bir milyon toplarım" diyerek kısasa kısas görüntüsü verdi, bence bu davranışı toplumu öfkelendirmekten başka hiç bir işe yaramaz. Başbakanın danışmanları çiçek mi topluyorlar acaba?
 
Ayrıca yeşil alanlar bahane edilerek toplumda kaos çıkartılmak isteniyor deniliyor iyi ama vatandaşın AVM lerden çok yeşil alanlara, ağaca, toprağa, çiçeğe de ihtiyacı var. İnşaatçılar para kazansın diye nedir bu ülkedeki yap, boz olayı. Yap, yık yeniden yap. Kanunlar çıkarılıyor kentsel dönüşüm adı altında, insanların oturdukları evler ellerinden alınıp, yüksek fiyatlarla vatandaşın kendi evini kendilerine satıyorlar. Neymiş deprem riski varmış, denilmiyor ki artık inşaatçılara büyük şehirlerde ev yapacak arsa kalmadı, rant bitti demiyorlar. Yumuşak zemin bahanesi yapılıyor oysa Türkiye deprem bölgesi, hemen her yer  yumuşak zemin. Neden büyük şehirlerde sadece bu kentsel dönüşüm olayı? Bir kaç gün önce bir tanıdığım 100 metre kare inşaatın maliyeti 50 bin lira dedi ama  vatandaşın evini alıp yeniden yapan inşaatçı vatandaşa evini 100 bin liraya bile vermiyor, hem arsayı bedavaya kapatıyor hem de yüksek fiyatlarla evleri satmaya çalışıyorlar. Vicdan, akıl, mantık bitmiş ama bize düzgün işler yapılıyormuş gibi gösteriliyor ama vatandaş yutmuyor.
 
Son sözüm Allah bu ülkeye acısın.
 
Sibel Koçarslan
 
Resim www.turkcebilgi.com sitesinden alıntıdır.
 
Toplam blog
: 627
: 3456
Kayıt tarihi
: 11.06.11
 
 

Kendi halinde yaşayan doğa tutkunu, sıradan bir vatandaş. İnsanların dış güzelliğine değil iç güz..