Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Nisan '15

 
Kategori
Yemek - Mutfak
 

Biber kızartması

Biber kızartması
 

 

Biber kızartmasının kokusu diyet yapanlara bile diyetini bozdurur ama eskisi gibi bol yağda kızartmadan da aynı lezzeti veren kızartma tenceresi var piyasalarda. Biraz pahalı ama kullanım gücü yüksek bir kızartma tenceresi. Sadece 1 çorba kaşığı yağda tencerenin aldığı kadar biberleri, domatesleri kızartabiliyorsunuz. Ben de öyle yaptım biberlere birkaç domates daha ilave edip kızarttım. 15-17 dakikada biberler etrafa hiç yağ sıçratmadan kızarıyor.

Malzemeler:

Yarım kilo çarliston biber

4-5 tane domates

Zeytinyağı

Tuz

Yapılışı:

Çarliston biberlerin uçları çok az kesilir ve biberler 5-6 yerinden bıçakla çok az delinir amaç biberler kızarırken patlamasın. Biberlerin sapları da kesilip iyice yıkandıktan sonra kurulanır. Domateslerde yıkandıktan sonra 5-6 yerinden bıçakla delinir.

Kızartma tenceresine bir çorba kaşığı yağ konulur ve yağın ısınması 2 dakikaya ayarlanır. Yağ ısındıktan sonra biberler atılır ve tencere pişirme ayarı 17 dakikaya ayarlanır bazen biberlerin cinsine göre 15 dakikada da pişiyor. Pişen biberler alındıktan sonra diğer parti biberler ve domatesler atılır. İkinci partide tekrar 1 çorba kaşığı zeytinyağı koyuyoruz.

Şayet kızartma tenceremiz yoksa biberler bol yağda kızartılır, yağ tava yerine çukur bir tencereye konulursa biberler daha kolay kızarır ve etrafa daha az yağ sıçratır. Biberleri kızartırken ter yüz etmeliyiz. Kızaran biberleri delikli kepçe(kevgir) yardımı ile alırız. Aynı şekilde domatesleri de kızartırız.

Biberlerin üzerine sarımsaklı yoğurt da döküp servis yapabiliriz.

Afiyet olsun, sağlıklı ve mutlu günler sizin olsun.

 

 

 
Toplam blog
: 627
: 3456
Kayıt tarihi
: 11.06.11
 
 

Kendi halinde yaşayan doğa tutkunu, sıradan bir vatandaş. İnsanların dış güzelliğine değil iç güz..