Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Şubat '17

 
Kategori
Yemek - Mutfak
 

Biber kızartması

Biber kızartması
 

Kızartmalar her mevsim başımızın tacıdır, özellikle biber kızartması bunların başında gelir. Kış mevsiminde dahi biberleri sera biberi demeyip tüketiriz asla zararını pek fazla önemseyen kişi yoktur, bizim insanlarımız kızartma yemeyi çok sever. Biber kızartmasını sarımsaklı yoğurtla tüketirsek biraz olsun kızartılmış biberlerin zararlarından arınmış oluruz, özeklikle evde mayaladığımız yoğurdu kullanırsak daha iyi olur.  Biberleri kızartırken evde tavamıza uygun bir kapak bulursak etrafa fazla yağ sıçramasını önleriz ve biberlerimiz daha yumuşak olur.

Malzemeler:

1 kilo çarliston biber

Kızartmak için zeytinyağı

Tuz

Sarımsaklı yoğurt

Yapılışı:

Biraz geniş ve derin bir tava kullanırsak kızartmadan daha iyi sonuç alırız. Çarliston biberlerin sapları kesilir, yıkanır. Biberlere uçlarından ve yanlarından kesikler atılır ki biberler kızarırken patlama sesleri çıkartmasın ve etrafa fazla yağ sıçratmasın ayrıca biberleri temiz bir bez veya havlu kağıtla kurulamalıyız.

Tavaya konulan zeytinyağı ısınınca biberleri tavaya koyarız ve yağ kaynama noktasına gelince ocağı kısarak tavaya bir kapak kapatırız böylece biberlerimiz buharla yumuşar. Biberlerin altı kızarınca aynı işlemi diğer biberlere uygularız.

Biberler kızardıktan sonra üzerine sarımsaklı yoğurt dökerek servis yaparız.

Afiyet olsun. 

 
Toplam blog
: 627
: 3456
Kayıt tarihi
: 11.06.11
 
 

Kendi halinde yaşayan doğa tutkunu, sıradan bir vatandaş. İnsanların dış güzelliğine değil iç güz..