Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Eylül '17

 
Kategori
Yemek - Mutfak
 

Biber turşusu

Biber turşusu
 

Çoğumuz turşusuz bir yıl geçiremez tabii ki turşunun lezzeti ve içindeki probiyotikleri düşünürsek turşudan vazgeçmemekte yarar vardır. Turşunun suyunu az da olsa içmeyi unutmayın ki gribin baş düşmanı probiyotiklerden yararlanın.

Bu sefer biber turşusunu büyük bidonlar yerine bir litrelik cam kavanozlarda yapmaya karar verdim, yapması daha kolay ve tüketmesi anlık oluyor. Vereceğim tarif 1 litrelik cam kavanoz içindir arzu edenler miktarları artırabilir.

Acı biber turşusu daha lezzetli oluyor isteyenler tatlı biber kullanabilirler.

Malzemeler:

1 litrelik cam kavanoz

Kavanozu dolduracak kadar sivri biber

1 çorba kaşığı iri tuz

1 çorba kaşığı toz şeker

1 su bardağı üzüm sirkesi

1 su bardağı iyi su (Çeşme suyu kullanırsanız kaynatıp sonra suyu soğutun)

Yarım su bardağı limon suyu

Yarım baş kıyılmış sarımsak

Yapılışı:

Sivri biberleri sapları ayıklanır, uçları az bir şey ikiye ayrılır ve gövdesinden bıçağın ucuyla 5-6 delik açılarak biberler güzelce yıkanır.

Biberler kavanoza sıkıca dizilir, sarımsaklar üzerine konulur. 1su bardağı iyi su, bardağı sirke, yarım su bardağı limon suyu ve tuz ile şeker biberlerin üzerlerine dökülür şayet limon suyunuz yoksa yerine tekrar sirke koyabilirsiniz.

Kavanozun kapağını iyice sıkıştırmadan yarım gün biberlerin suyu çekmesini bekleriz ve kalan boşluğa tekrar su veya sirke koyarak kavanozun kapağını sıkıca kapatırız.

Kavanozu ışık gören bir yere koyarsanız 1 hafta içinde turşunuz olur şayet uzun süre saklamak istiyorsanız karanlık ve serin bir yere koymanız gerekir.

Bu turşunun suyunu asla dökmeyin ve azar azar tüketin ki probiyotiklerden yararlanın ve özellikle kış mevsiminde gribe karşı kalkan oluştursun.

Afiyet olsun

 

 
Toplam blog
: 627
: 3456
Kayıt tarihi
: 11.06.11
 
 

Kendi halinde yaşayan doğa tutkunu, sıradan bir vatandaş. İnsanların dış güzelliğine değil iç güz..