Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Ağustos '11

 
Kategori
Doğal Tedaviler
 

Biberiye migrene, uykusuzluğa iyi geliyor

Biberiye migrene, uykusuzluğa iyi geliyor
 

Rosemarinus (biberiye)


Güzel kokulu biberiyenin kullanılmadığı hastalık yok gibi. Hem çayı hem de yağı birçok yerde destek ürün olarak karşımıza çıkıyor.Özellikle kan dolaşımı hastalıklarına, romatizma ve astım hastalıklarına, mide ve bağırsak gazlarına karşı kullanıldığı gibi ağır yemeklerden sonra içildiğinde sindirimi kolaylaştırır. Ayrıca bronşit, öksürük, migren, gastrit, başağrısı, ağrılı adet, düşük tansiyon, kabızlık, safra kesesi taşı, ishal ve karaciğer rahatsızlıklarında da kullanılır.

Biberiye çayının faydalarını kısaca şöyle anlatabiliriz :

Biberiye çayı, yağ eritici ve hazım kolaylaştırıcı bir çaydır, vücutta biriken toksinleri atarak ideal bir kiloya kavuşmanızı yardımcı olur. Bu sebeble son dönemde popüler bitkisel zayıflama ürünlerinin içinde biberiye bitkisi eksik olmuyor.

Biberiye çayı ve Sindirim sistemi: Sindirim sistemi mide barsak kanalı bezlerini daha fazla çalışması için uyararak bu bölgede oluşan krampları çözer. Dolayısıyla sindirim bozukluğu, gazlanma ve mide-barsak tembelliğinde biberiye çayı çok faydalıdır.

Uykusuzluk için Biberiye Çayı: Geceleri uyumazdan önce 1-2 fincan biberiye çayı içerseniz çok rahat bir şekilde uyuyabilirsiniz.

Baş ağrısı için : Başınız ağrıdığı zaman alın bölgenize biberiye yağı ile masaj yaparsanız baş ağrınız azalır yada kaybolur. Gut Hastalığı tedavisi: Gut hastalığından dolayı kandaki ürit asit miktarı yükselir. Günde 2 bardak biberiye çayı içmek kandaki ürit asit seviyesini normale yaklaştırır.

Vücud Kireçlenmesinde destek olarak: Biberiye yağı kireçlenen bölgeye günde 3 defa masaj yapılarak yedirilirse 1 hafta içinde kireçlenen bölge iyileşmeye başlar.

Biberiye yağı Deri hastalıklarında: Deri hastalıklarında yaraların daha çabuk iyileşmesinde ve derinin kendini çok hızlı şekilde onarmasına yardımcı olmaktadır.

Vücud Morarması: Kaza yada çarpma sonucu oluşan morluklar için biberiye yağı ile o bölgeye masaj yapılırsa 2 saat içinde morluk kaybolmaya başlar. Biberiye Çayı İçerken Dikkat Edin; Hoş bir tat vermesi açısından biberiye çayına bir parça da kabuk tarçın atabilirsiniz.

Biberiye Çayının Zararları: Hamilelik süresince kullanılmaz. Fazla miktarda (günde 10 fincan) fazla biberiye çayı içmek zehirlenmeye yol açabilir. Herşeyin fazlasının zararlı olduğunu unutmamak gerekiyor. Ender olarak bazı vakalarda bitkiyle temas eden kişilerin alerji oldukları rapor edilmiştir. Bunun özellikle bitkinin ticari anlamda üretimiyle uğraşan kişilerde daha fazla görüldüğü bildirilmiştir. 

 
Toplam blog
: 13
: 3809
Kayıt tarihi
: 04.07.10
 
 

İstanbul doğumluyum. İlk ve orta öğretimimi Beşiktaş Atatürk Lisesi'nde tamamladım. Daha sonra İTÜ K..