Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Ekim '07

 
Kategori
Kültür - Sanat
 

Bıçak sırtı (7. bölüm)

Bıçak sırtı (7. bölüm)
 

Annesinin ölümünden sonra oğlunu daha iyi şartlarda (hatta bir şehzade gibi) başka bir aile içinde yetişmesine razı gelen babanın dramını anlatıyor dizi... Kimileri yine duygu sömürüsü yapan bir dizi deyip izlemese de, ben durumun ilginçliğini değerlendirmek için mümkün oldukça izliyorum...

Diziyi kısaca özetlersek; Hamile anne kimliği belirsiz biri tarafından çldürülünce kurtarılan oğlu eski Osmanlı hanedanlığına mensup bir aileye evlatlık verilmiş, baba ise bir müddet mahkum edilmiştir. Katilin baba olmadığı yıllar sonra anlaşılınca serbest kalıyor ve oğlunun evlatlık verildiği ailenin yanında (bir nevi oğluna) şöförlük yapmaya başlıyor. Gerçek sadece (geçen bölüme kadar) üvey baba "Orhan" ve öz baba "Ali"nin yakınları tarafından biliniyor.

Dizide bu konuya bağlı kalınarak (muhtemel dizi olmasından) bir takım duygu sömürüsü sahneler var. Mesela çocuk elin şöförüne aşırı derecede bağlanıyor. Hatta annesiyle(!) mahalle düğününe kadar gidiyor! Şöför ise elin oğluna anasından daha fazla sahip çıkıp kolluyor.

Bu haftaki bölüm ise çok ilginç noktalandı: Üvey baba, şöförün (öz baba oluyor aynı zamanda) ailesiyle bu kadar yakından ilgilenmesine dur demek için çok gerçekçi bir plan uyguladı ve işe yaradı. Çocuk şöförüne şöför gibi davranmaya başlayınca, öz baba (şöförün kendisi oluyor aynı zamanda) birden çocuğuna sahiplenmek istedi... En sonunda DNA, polis, mahkeme dedi ve bölüm bitti!
Şimdi, bu dizi niye izleniyordu? Baba ile oğul arasındaki acıklı durumu sindirmek için! Baba neden oğlundan ayrı yaşamayı kabul etmişti? Daha iyi bir hayat sunamayacağı için! Eee şimdi n'oldu?

Bence şimdi dizi kendi içinde kaosa girdi. (Ya da izleyicilerin kafasını karıştırmak için kaosa itildi!) Madem baba baştan oğluna uzak durmaya razı oldu ve diziye konu oldu da şimdi ne diye oyun bozanlık yapıyor? Diyelim mahkemeye verdi, hakim karşısına çıktı. Hakim sormaz mı: "Kardeşim, bu güne kadar nerdeydin?" Peki mahkemeyi kazanırsa izlediğimiz ilk bölümler boşa gitmiş sayılır mı? Sonuçta kimse istemese de sırf dizi için baba ile oğlun tüm zorluklara rağmen bu şekilde yaşamsına razıydı. Dizi sorumluları şu anda izleyicilere haksızlık yapmıyor mu?

 
Toplam blog
: 68
: 4699
Kayıt tarihi
: 14.01.07
 
 

Tıp doktoru ve iki senedir online sağlık danışma hizmeti veren  sitesinin yöneticisiyim. Sık ka..