Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Haziran '14

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Bikini Karşıtları; " Ayağında Haşeması, Elinde Ski'si " Olanlara Sessiz...

Bikini Karşıtları; " Ayağında Haşeması, Elinde Ski'si " Olanlara Sessiz...
 

Çeşme, Ildır Köyü Sahillerinde akşam, kapanır perde perde.


Bu yaz, gıdım gıdım geldi gelmesine amma, mayo dünyası da yerini belirledi çoktan beridir.

Bu yılki bikini ve mayolar, cıvıl cıvıl renkte olacak. İzmir Kemeraltı Mayo mağazaları olsun, büyük  mağazalardan olsun,” tyo’yu” aldık.  Bu yıl plajlarımızda, bikininin  türlü çeşitlerini bulacağız plajlarda.

Mevcut bikini, yokini, ipkini, monobikini’lere eklenecek bir şey yok. Sadece, 1950 ve 60’ların bikinileri gün ışığına çıkıyor. Bu yıl fırfırlı ve askılı detaylara da rastlanacak. Straples denilen mayolara da rastlayacağız. Çiçekli, puantiyeli, geometrik ve çizgili desenlerden ayrı olarak siyah beyaz modeller de plajlara yansıyacak.

Ayrıca derin “ V ” yaka dekolteli halter yaka tek parça mayolar da tercih edilenler arasında olacak. Yalnız bu yıl mayolar biraz pahalı.

Sokaklarda, duraklarda, büyük binaların  yan cephelerinde mayo reklamlarına, geçen yıllarda olduğu gibi yasak ve kısıtlama getirilmezse, “İran’da yaşamadığımızı” anlamış olacağız.

Bilindiği gibi İstanbul Belediyesi, 7 yıl önce  bikinileri yasaklamıştı afiş ve reklamlarda. Zeki triko da,  “hıyar ve patlıcanlarla” donattığı afişlerini asmıştı protesto olarak.

O malum kafatası mantalitesine göre kadının ayaklarının kesilerek bacaklarının gözükmesine mani olunmuştu. Neymiş efendim, o resimlere bakanlar, trafik kazalarına sebep olurmuşmuş.

Ört ki, ölem !

Bir cüppeli  vardı bilirsiniz. Şimdi de TV’lerde baş tacı ediliyor.  Jet – siki ile, plajları dolaşarak göz banyosu yapardı. Ayağında haşeması, boynunda tespihi, ski’si elinde, dolaşırlardı  arkadaşıyle plaj plaj.  Cüppelinin başına dert olduydu sonunda ski’si.

İşte 7  yıl öncesi yasaklanmak istenen mayo reklamlarına karşı çıkan Zeki Triko, hıyar ve patlıcanlı  reklamlarla şehri donatarak öne çıkmıştı o yıllar. Ve denilmişti ki “tesettür ve örtünme öne çıkarılıyor!” Ve Zeki Triko, dertliydi o yıllar. “20 ülkede, afişlerimi asamıyorum” diye feryat etmişti.

Öte yandan ünlü futbolcu, kendi iç giyim firmasının mayo reklamına çıkan Ronaldo’ya  “kırmızı kart” gösterilerek “ Bazı belediyeler bu  mayolu resmi, müstehcen buldu” diyebilmişlerdir.

Aynı  kafa mantalitesine sahip kişiler, altında ski’si ile Rodos açıklarında  yakalanan hoca efendiye toz kondurmamışlardı.

 

 Ayağında  haşeması, altında ski’si, plajlarda turlayan bu adamı Hürriyet, elinde ski’si ile tespit etmişti resimlerle. Şimdi o, TV’lerde vaaz veriyor. “Bir elinde ayna, öbür elinde cımbız” misali, dünyayı umursamamıştı hoca efendi. Bir elinde ski’si, diğerinde tespihi, ayağında haşeması, sakalı ile plajları tarayan gözleri ile zamparalığa motorize olarak çıkmıştı hoca efendi denen zat.

Bu yıl da mayo resimleri yasaklanacakmış diye bir laf dolaşıyor ortalıklarda. billboardlarda mayo veya bikinili hiçbir kadının tam fotoğrafı yok. Kadınların özellikle bacaklarının kesildiği görülüyor. Bir firma sahibi, “Kentsel Tasarım bizim reklamları onaylamadı ve kesile kesile kadınlar bacaksız kaldı” dedi

Bu ne iş?!

Ünlü model Adriana Lima’nın yer aldığı Veet reklamı için, özel kabartma billboard’lar hazırlandı. Üzerinde mini beyaz bir elbise olan Lima’nın bacakları, şehrin birkaç yerinde saldırıya uğradı. Maçka’daki billboard’da Lima’nın bacakları söküldü.

Türkiye, vandalizmin en az görüldüğü ülkelerden biri olarak durak ve billboard’lara çok fazla saldırı yaşamıyor ancak, ‘yaşam tarzına’ yönelik reklamlara saldırı olduğu görülüyor.

Nereye gidiyoruz? Nerelere sürükleniyoruz?

QUO VA DİS?

                                                                 ÜNLÜ FUTBOLCU RONALDO

 

              (ÜSTTE VE ALTTAKİ RESİMLER )DIŞ REKLAM PANOLARINDA  BACAKLAR KAFATASI MALUM  KİŞİLERCE RESMEN KESİLMİŞ OLARAK  BU HALDE GÖRÜCÜYE ÇIKTI?

 İŞTE, BİLLBOARDLARDA  KESİLEREK ÇIKARILMIŞ BEDENLER. HİÇ YAKIŞIYOR MU?   ( ALT VE ÜSTTEKİ RESİMLER )

 

 

 
Toplam blog
: 1616
: 918
Kayıt tarihi
: 13.08.06
 
 

Hayatın dikenli yollarından geçmenin  sırrı, aralarından çabuk geçmektir. Ümit, naylon çorap giyd..