Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Ekim '09

 
Kategori
Güncel
 

Bıktık artık domuz gribinden

Bıktık artık domuz gribinden
 

Domuz gribiyle yatıp domuz gribiyle kalkıyoruz son günlerde. İnsanlar (ki buna ben de dahilim) paranoyak bir şekilde yaşar oldu. Yanımızda biri öksürse ya da hapşırsa hemen tanıyı koyuyoruz. Tanı: Domuz gribi !!!!!!! Akabinde psikolojik olarak bizde de başlıyor öksürmeler, hapşırmalar. Eller sürekli yıkanıyor, ıslak mendil hep yanımızda. Haksız mıyız bunları yaptığımız için? Hergün gazete ve televizyon haberleri bugün şu okulda domuz gribi görüldü, bugün şu kadar kişi domuz gribi nedeniyle tedavi altına alındı diye bas bas bağırıyor. Kaldı ki bunlar daha buz dağının görününen kısmı. Bir de görünmeyen kısmı var. Bu da hastahanelere işi düşenlerin bildiği açıklanmayan ve domuz gribi tedavisi gören insanlar. Tabi bunların yanında bir de domuz gribi aşısı var ki hala kimse tam olarak ne olduğunu bilmiyor. Doktorlar bile yaptırıp yaptırmamak konusunda ikiye ayrılmışken biz ne yapacağız?

Bir de okulların tatil olma durumu var. Üniversiteler hariç bütün okul ve dershaneler tatil. Peki bu virüs üniversitelere uğramıyor mu? Gerekçe şu. Üniversite öğrencisi kendini koruyabilir. Oysa ki bir üniversitede yayılma olasılığı daha fazla virüsün. Çünkü yurt dışından gelen akademik kadro ya da yurt dışına gidip gelen öğrenci sayısı üniversitede daha fazla.

Tüm bunların yanı sıra toplu taşıma araçları var. Madem bu kadar hassas bu olay ve biz üzerimize düşeni yapıyoruz yani kendimizi korumaya çalışıyoruz, toplu taşıma araçlarına da gereken özen gösterilsin. Ve söylenilen yani bu araçların da dezenfekte edilmesi mutlaka yapılsın ki bu virüsü biraz da olsa uzak tuttalım kendimizden.

Tabi bir de unutmadan Türk milleti olarak sıcak kanlı insanlar olsak da bu değerlerimizi 4 ay kadar görmezden geleceğiz. Öpüşmek ve tokalaşmak asla yok!!!!!!!!

 
Toplam blog
: 7
: 2927
Kayıt tarihi
: 26.01.09
 
 

Özel bir üniversitede kütüphaneci olarak çalışıyorum. İş yaşımından arta kalan zamanlarda kitap o..