Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Eylül '21

 
Kategori
Söyleşi
 

Bildiğin Gibi Değil

Geçtiğimiz günlerde sevgili Anıl Budak ve Buket Kılınç ile "Altın Melek Ödülleri"nin jüri toplantısında beraberdik. Öncelikli sohbetimiz ödül töreni olsa da sevgili Anıl ve Buket'i bulunca sağlık çalışanlarına adadıkları "Bildiğin Gibi Değil" single ile ilgili hemen köşeye sıkıştırdım.

Yeni projelerini, hayatı ve hayallerini konuştuğumuz keyifli bir Bebek gününden kalanları gelin size aktarayım.  

Sevgili Anıl Budak, Sevgili Buket Kılınç nasılsınız? Hayat nasıl gidiyor?

Anıl Budak: Öylesine zor, öylesine bilinmeyen günler yaşadık ki şu zaman diliminde iyiyim demeye korkuyor insan. Ama yüksek sesle söylüyorum iyiyim. Zorlu pandemi sürecinde her birimiz ekonomik ve psikolojik olarak sıkıntılı günler yaşadık. Geleceğe umutla bakabilmek içinde önce kendi psikolojimizi sağlam tutmamız gereken günler bu günler. O yüzden de iyiyim diyorum. Açıkçası sen de çok iyi bilirsin ki Yeşim, üretmeden yaşayamayanlar grubundayım. O yüzden pusla yaşadığımız bu günlerin sonrasının güzel olacağına inancım tam. 

Buket Kılınç: Hepimiz "Hayat nasıl gidiyor" sorusunu milattan önce, milattan sonra gibi pandemiden önce ve pandemiden sonra olarak cevaplamaya başladık. Dünyada bir virüs ortaya çıkacak ve aylarca sevdiklerimizden, işimizden ayrı kalarak evlerimize tıkılacağız, dünya adeta duracak, birbirimizden korkarak kaçacağız deselerdi asla gerçeklik payını düşünmeyip, yeni bir gerilim dizisi için en az iki sezon iyi giderdi diye düşünürdük. 

Bir diş hekimi olarak maske benim hayatımın hep bir parçasıydı. O yüzden maskeyle yaşamayı çok yadırgamadım. Yaşamın içinde doğal seleksiyon vardı. Psikolojik olarak güçlü durmak bile bağışıklığı güçlendiriyor, bu savaştan elenmeni engelliyordu. O nedenle motivasyonumu hep yüksek tuttum bu süreçte.

Hepimiz küresel bir salgının içinde farklı deneyimler yaşadık. Siz bu süreci nasıl yönettiniz?

Anıl Budak: Tarihler 2020'nin Ocak ayını gösterdiğinde "Çin'de bir şeyler oluyordu. Bölgeler kapatılıyor ve kırmızı alarm veriliyordu. Mart ayına geldiğimizde salgın hepimizin kapısını bir bir çalar olmuştu. Biz de kapılarımızı sımsıkı kapattık. Ne olduğunu anlamaya çalıştık. Çünkü ezberimizde olmayan bir süreçle baş başa kalmıştık. Bu süreçte ailemize, sevdiklerimize ve arkadaşlarımıza hasret kaldık. Sabrı öğrendik, özgürlüğün kıymetini daha da iyi anladık. Öncelikle süreci psikolojik olarak ayakta kalarak geçirmeye çalıştım. Çünkü ciddi bir bilgi kirliliğiyle karşı karşıya kalmıştık. Her taraftan farklı sesler çıkınca insanlar arasında da karamsarlık hakimiyetini arttırmıştı. Bu yüzden öncelikli olarak çoklu seslere kulakları tıkayıp doğru bilgi akışını takip ederek süreci yönetmeye çalıştık. Aslında bu tip zor süreçler beraberinde dersler ve mesajları da beraberinden getirir. Kim bu mesajları ne kadar almış, kim ne dersler çıkarmış bunu önümüzdeki dönemde göreceğiz.

Buket Kılınç: İnsanları 1,5 metreden birbirinden kaçıştığı bu zor dönemde, diş hekimi olduğum için insanlarla sosyal mesafem sadece 10-15 santimdi. Yani şu dönemde en yapılmayacak meslek bizimkisiydi. Kendimi bir diş hekimi değil de bir astronot gibi hissederek ve giyinerek, hiç covid geçirmeden bu zamanlara kadar gelebildim. Hastalarımla da bu süreci birlikte çok bilinçli yürütebildiğimiz için çok teşekkür ederim.

İnanılmaz tedbirlerle, hiç durmadan pandemi öncesindeki gibi bir dönem geçirdik. Moralimizi hiç bozmadık. Kaçamadığımız ya da karşı koyamadığımız bu süreçte imkanlar doğrultusunda projeler geliştirdik. Bütün dünya aynı anda aynı zorlukları yaşıyordu ve aynı psikolojik travmadan geçiyordu. Önemli olan bunu bir an önce kabul edip, ayakta durmanın ve güçlü kalmanın formüllerini hızlıca bulabilmek ve uygulayabilmekti. Çünkü çoğu kişi için bu süreci kabullenmek bile aylar aldı. Pandemi başından şu döneme kadar tam anlamıyla uyguladığım şey, her açıdan kendimi uyumlandırmak oldu. Dilerim önümüzdeki günler hepimiz için daha olumlu olur. Birbirimize sımsıkı sarılmaya eskisinden daha çok ihtiyacımız var çünkü.

İkinizde farklı alanlarda başarılı isimlersiniz. Son zamanlarda da ortak projelerinizle anılıyorsunuz. "Anıl Budak ve Buket Kılınç" nasıl yan yana geldi?

Anıl Budak: Öncelikle güzel sözlere teşekkür ederiz. Başarılı addetmeniz onur verici. Hep söylerim dünya sanıldığı kadar büyük değildir diye. Buket Hanımla bir ödül töreninde bir araya gelip hasbihal ettik. Güzel bir dostluk kurduk. İçerik olarak gazetecilik ve diş hekimliği farklı meslek grupları gibi gözükse de iki mesleğinde işi insanla. İnsan iletişimini bilen iki kişinin bir araya geldiği ve ürettiği noktada başarı da olur dedik ve yeni fikirler ürettik. Geldiğimiz noktada geriye dönüp baktığımızda yanılmadığımızı görüyoruz.

Buket Kılınç: Sevgili Anıl'la hayatı aynı şekilde yorumluyoruz. İkimiz de insan ilişkilerine inanılmaz değer veriyor ve hayatımızda insan biriktirmeye önem veriyoruz.İkimiz de yeni şeyler üretmekten inanılmaz besleniyoruz ve bu heyecan bizi hep daha iyiye götürüyor ve muhteşem projeler kendiliğinden çıkıveriyor. İyi ki de o ödül töreninde karşılaşmışız. Aldığım bir ödül bir ömürlük dost kazandırdı bana. Evet bu iki isime dikkat edin, daha çok projede bir arada göreceksiniz :)  

Sağlık çalışanları için "Bildiğin gibi değil" adında bir single çıkardınız. Beklediğiniz ilgiyi gördünüz mü? Yoksa konuşmak için çok mu erken?

Anıl Budak: Bu proje için öncelikle Ahmet Özden'e teşekkür ederek başlamak lazım. "Bildiğin Gibi Değil"in doğuşundan Ahmet ağabeyin imzası var. Uzun yıllar önce tanıdığım, kişiliğiyle, ağabeyliğiyle farklı bir profili olan bir insan Ahmet Ağabey. Kariyerinde birçok starla çalışmış bir müzik üstadıyla böyle bir projede olmak çok heyecan vericiydi. Buket Hanımla yaptığımız tüm işlerde kıstasımız güzel iş çıkarmaktı. Bu projede bir tık daha fazlasını yapmayı hedefledik. İlk kez yaptığımız bir işte sadece 2 provayla asıl kaydı tamamladık. Sanatçı dostlarımız beni gayet iyi anlayacaktır. 2 prova kaydı ile çıkarmak büyük başardır. Şarkımız yaklaşık 1 aydır tüm dijital platformlarda yerini aldı. Gelen verilere görede dinlenme sayıları beklediğimizin çok çok üzerinde. Açıkçası geri dönüşlerden çok mutluyuz. Ancak bizim esas kıstasımız bu şarkının bir farkındalık yaratmasıydı. Şarkımızın isminde de olduğu gibi ezberimizde olmayan bu süreci hep birlikte yaşadık. Hepimiz bu zor günleri bembeyaz hayaller kurarak geçirdik. İnşallah da en kısa zamanda eski güzel günlerimize hep birlikte döneceğiz. Tekrar bu vesileyle tüm sağlık çalışanlarımıza şükranlarımızı sunuyoruz.

Bukent Kılınç: Bu şarkının her kelimesini, her notasını, her detayını bizim için biraraya getirip; bizim hislerimiz ve ruhumuzu tamamıyla şarkıya geçirdiği için müzik insanı Ahmet Özden'e öncelikle çok ama çok teşekkür ederim. Bu şarkı, pandemi süresince vefakarca çalışan sağlık çalışanlarımıza ithaf edeceğimiz için bizi ayrıca heyecanlandırıyordu. Amacımız meslek değiştirelim, piyasada şarkıcı olarak biz de yer edelim değildi tabii ki. Hayatımızda tatlı bir anı olarak kalacağını düşündüğümüz bu şarkının bu kadar beğenileceğini açıkçası tahmin etmemiştik. Herkese destekleri ve ilgileri için çok teşekkür ederiz. Ayrıca bir klip müjdemiz var. "Bu şarkı klipsiz kalmamalı, klip istiyoruz." diyen dostlarımızı da kırmayıp, önümüzdeki günlerde klip çekimlerine başlıyoruz.

Radyo programınız ve single dışında sizi farklı projelerde de görecek miyiz?

Anıl Budak: "Bildiğin Gibi Değil" için tek isim iki doğru proje diyoruz. Geçtiğimiz yılı iki ödülle kapatan bir radyo programı yaptık FIX Radyo'da. Gerçekten buradan tüm dinleyenlerimize teşekkür ederiz. Dijital bir platformda olduğumuz için dünyanın birçok noktasından dinlendik. Çok da güzel mesajlar aldık. Bunun sebebi klasikleşen formatlardan uzak durup yeni nesile de hitap eden işlerin içerisinde olmamızdı. Yeni sezonda da FIX Radyo ailesinin içerisinde olacağız ve bu ay içerisinde 3.sezonumuza "merhaba" diyeceğiz. "Bildiğin Gibi Değil"i radyo ayağından sonra şarkı formatına dönüştürdük sizin de söylediğiniz gibi. Şimdi yeni proje var mı dediğinizde açıkçası önce ben de bu soruyu kendime sordum. İç sesimin yanıtı şu oldu: 'Proje biterse hayatta biter.'

Buket Kılınç: "Bildiğin Gibi Değil"in tatlı bir hikayesi var. Her şey bizim bile bilmediğimiz şeylerin her an olabildiği bir radyo programıyla başladı. Dinleyenlerimizin bizi mesajlarıyla şaşırttığı, konuklarımızın bir radyo programının ötesinde kendilerini çok samimi bir ortamda buldukları güzel bir formatımız var. Pandemide bu program açıkçası bize, konuklarımıza ve dinleyenlerimize çok iyi geldi. Bu süreçte herkesin uzakta da olsa bir yerlerde mutlu, sıcak, yaşayan sesler duymaya ihtiyacı vardı. O sebeple biz her çarşamba en enerjik halimizle yanındaydık bizi dinleyenlerin. Aynı ismi paylaşan singlemız da biraz önce bahsettiğimiz gibi bizi bir o kadar heyecanlandıran bir projeydi. Şimdi yine bu kış sonuna doğru "Bildiğin Gibi Değil"in üçlemesi gelecek. Yine aynı isimle fakat yepyeni bir projeyle karşınızda olacağız. Her şeye kolayca ulaşabildiğimiz ve bu yüzden kolayca tüketebildiğimiz bir hayat döngüsündeyiz, o sebeple ne kadar üretebilirsek o kadar iyi nedenlerimiz olur yaşamak için.

Sevgili Anıl ve Buket'e keyifli sohbetleri için çok teşekkür ederim. Hayatlarımıza iyilik ve sevgi aktaran güzek iki insanın kliplerini merakla bekliyorum.

Yeşim Mutlu 

 

 
 
Toplam blog
: 127
: 121
Kayıt tarihi
: 25.03.15
 
 

1971 Çanakkale doğumlu, İstanbul'da yaşıyor. Melis, Maya Su ve Mira'nın annesi. Uzun yıllar sağlı..