Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Kasım '11

 
Kategori
Sinema
 

Bildiklerinizi unutun, bu Süper Kahraman: Kick-Ass

Bildiklerinizi unutun, bu Süper Kahraman: Kick-Ass
 

Kick-Ass


Ne filmin ismi, ne de posteri size ikinci sınıf bir süper kahraman filmi olduğu fikri vermesin. Kick-Ass süper kahraman olayına farklı bir boyut getirmiş bir film. Farklı karakterleri, süper kahramanlık olayını aktarırken gerçeğin ta kendisini de hissettirmeyi bilen bir film. Film başladığında her ne kadar klişe süper kahramanları tiye alan bir filmle karşılaşacağınızı bekleseniz de, film farklı bir havaya sahip olduğunu çok geçmeden hissettiriyor. Filmin imdb'deki 7.9 puan gibi hiç de azımsanmayacak bir puan almış olması da film hakkında ipucu veriyor aslında.

Dave Lizewski, çizgi romanlara ve süper kahramanlara ilgi duyan bir gençtir. Hiç de popüler bir gençlik yaşamayan bu gencin hayatı iki arkadaşıyla ve evde babasıyla birlikte oldukça sıradan geçmektedir. Dave bir gün süper kahraman olmaya karar verir. Süper kahraman olmak için ille de süper güçlere gerek yoktur. Sonuçta Bruce Wayne'nin (Batman) de süper güçleri yoktur, ama o bir süper kahramandır. Her süper kahraman gibi o da bir kostüme ihtiyaç hisseder ve tabi ki de bir isme. İsmi Kick-Ass olur. İlk süper kahramanlık denemesinde soyguncular tarafından ölesiye dövülen Dave bıçaklanır. Süper kahramanlık hiç de düşündüğü gibi değildir. Bu olay her ne kadar kötü sonuçlanmış olsa da, sonucunda hoşlandığı kız Katie Deauxma ile iyi bir ilişki kurmasını sağlar.

Bir gün üç adamın öldüresiye dövdükleri bir adama yardım eder. Kendi de oldukça hırpalanmasına rağmen. Olay yerinde bulunan bir gencin görüntüleri internete yüklemesi ile bir anda fenomen olur. Bu onun için bile fazladır. Kendine özgüveni gelen Dave, Katie'nin bir türlü peşini bırakmayan Rasul isimli bir uyuşturucu satıcısının peşine düşer. Rasul, suç dünyasının kötü isimlerinden Frank D'Amico'nun adamlarındandır. Neye bulaştığının farkında olmayan Dave'in yardımına gelen birileri vardır. Frank D'amico ile geçmişten kalan bir hesabı görmek için kendilerini Big Daddy ve Hit-Girl olarak tanıtan ve tıpkı Dave gibi süper kahraman kıyafeti giymiş birileri de oradadır.

Yolları kesişen bu üç süper kahraman hikayenin sonunda kötü adamı alt edebilecekler mi? Kendine Big Daddy ismini veren Damon Mcready'nin Frank D'amico ile geçmişten gelen olayı nedir? Dave gerçek hayatta süper kahramanların hayal ürünü, kötü adamların ise gerçetğin ta kendisi olduğunu anlayacak mı?

İşte bu soruların cevabı için adres: Kick-Ass. 2010 yılında beyazperde yerini alan filmin sürprizi Damon Macready yani Big Daddy rolünde karşımıza çıkan Nicolas Cage olmakta. Katie Deauxma rolündeki oyuncuyu gözü bir yerlerden ısıracaklar için şimdiden söylemekte fayda var. Kendisi How I Met Your Mother dizisinde Ted Mosby karakterinin kızı rolünde oynamaktadır.

Kötü adamımız Frank D'amico rolünde bu tür rollere yakıştığını düşündüğüm Mark Strong'u görmekteyiz. Filmin en göze çarpan ve belki de en sevilen karakteri Mindy Macready nam-ı diğer Hit-Girl rolünde izlediğimiz Chloe Grace-Moretz olmakta. Sinema dünyası oldukça sevimli ve yetenekli bir oyuncu kazanmış diyebilirim. Tek başına harika iş çıkarmış.

Oyunculuklar, karakterler, senaryo, müzikler... Her şey yerli yerinde ve dozunda kullanılmış. İzlerseniz pişman olmayacağınız yapımlardan biri. Yazımın başında dediğim gibi ne filmin ismi, ne de posteri sizi yanıltmasın. Buzdağının bir de görünmeyen yüzü var, unutmayın.

  

 
Toplam blog
: 92
: 2632
Kayıt tarihi
: 28.01.09
 
 

Parliament Sinema Klübü'nde yayınlanan filmleri izlemek için çocuk halimle uykudan feragat ettiği..