Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

AYFER AYTAÇ GAZETECİ YAZAR

http://blog.milliyet.com.tr/ayferaytac

10 Aralık '21

 
Kategori
İnançlar
 

Bildiride Bulunalım

BismillahirRahmanirRahim Cumamız Mübarek olsun
 
Yüce Allah'ın (celle celaluhu) âyetlerine inanan insanlar olarak her birimiz bir sorumluluk yüklenmeliyiz. Gördüğümüz eğrilikleri düzeltmeli, yanlış bulduklarımıza doğrusunu demeliyiz. Yani zamane insanları olarak biz Müslümanlar da tebliğ görevinde bulunmalıyız. 
 
Hazreti Peygamber Efendimizin (sallâllâhu aleyhi ve sellem)124 Sahabesi vardı ve hepsi kapasitelerine göre etraflarına nur yaydılar. Bazıları okumayı ve yazmayı biliyorlardı. Bazıları bilmiyorlardı. Çoğu ilim yapmadı. Bazıları Hazreti Peygamberimiz (sallâllâhu aleyhi ve sellem) tarafından tebliğ için görevlendirildi. Farklı bölgelere gönderildi. Sahabeler gittikleri yerin dilini bile bilmiyorlardı. Okuma yazma şöyle dursun, doğru dürüst  konuşmakta zorlanıyorlardı. Bazılarında hani günümüzde sıkılganlık dediğimiz durumlar, o zamanlarda da vardı. Lakin o mükemmel insanlar peygamberimize yürekten öyle inanmışlar, her anlattıklarını, her uyguladıklarını öyle kavramışlardı ki, gittikleri yerlere ayna olup aynını yansıtıyorlardı. 
 
Rabbimiz buyurmuş:
“Sizden, hayra çağıran, iyiliği emredip kötülüğü meneden bir topluluk bulunsun. İşte onlar kurtuluşa erenlerdir.” (Âl-i İmrân, 3/104)
 
Allah (celle celaluhu) içinde bulunduğumuz ahir zaman  da biz kullarına başta teknoloji nimeti olmak üzere, eğitim yapmak gibi pek çok nimet vermiştir. tek yapmamız gereken elimizde bulunan değerleri kullanmayı becerebilmektir. Her şeye rağmen, şartlarımız müsait değil de hiç bir şey yapamıyor muyuz? Gördüğümüz insanlara gülümseyebiliriz, bir tebessümle gönül kazanabiliriz. Yumrukla, diş sıkmayla hiç bir şey halledilmez. Peygamber Efendimiz (sallâllâhu aleyhi ve sellem)'in nurunu bizlerde her gün bir hadisi öğrenip, günümüz içinde yaşayıp, çevremize örnek olarak yayabiliriz. 
 
gün içinde karşılaştığımız insanlara karşı davranışımızdaki bir nezaket, takındığımız tavır, taşıdığımız bir surat ifadesi, karşımızdaki kişiyi bize dost da edebilir, düşmanda kazandırır.
 
Rabbimiz buyurmuş:
"Erkek veya kadın, mümin olarak kim iyi amel işlerse, onu mutlaka güzel bir hayat ile yaşatırız. Ve mükâfatlarını, elbette yapmakta olduklarının en güzeli ile veririz. (Nahl suresi 97. ayet)
 
Sevgili Peygamberimiz (sallâllâhu aleyhi ve sellem) de şu duyuruda bulunmuş:
 
"Birbirinize kin beslemeyin, birbirinize haset etmeyin, birbirinize sırt çevirmeyin. Ey Allah'ın kulları! Kardeş olun." (Hadis (Buhârî, "Edeb", 57)
 
Herkese hayırlı Cumalar diyorum ve işlerinde güçlerinde Allah (celle celaluhu) kolaylık versin diliyorum. Yalansız temiz iyi günlere, sağlıcakla ulaşmamız temennisiyle...
 
Ayfer AYTAÇ
ayferaytac.com
 
 
Toplam blog
: 622
: 205
Kayıt tarihi
: 08.12.14
 
 

Gazeteci-yazar ..