Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Eylül '10

 
Kategori
Siyaset
 

Bileğini öpmeliler

Bileğini öpmeliler
 

Bükemediğin eli öpeceksin..

Kah devletin imkanlarını kullanarak, kah burgul dağıtarak, kah camileri kullanarak olsun sonuçta Tayyip Erdoğan Cumhuriyet tarihinin seçmeni en iyi etkileme yolunu bilen lider olduğunu kanıtladı..

Tayyip Bey'i bundan sonra Washington istemedikçe hiç bir parti yıkamaz.. Erdoğan'ı iktidar'a taşıyan Genç Parti misali, Ak Parti'yi iktidardan düşürmek için yeni bir Parti veya oluşum olmadıkça mümkün olmayacağı referandumla tescillenmiştir.

Böyle bir oluşum veya yeni bir Parti Washington tarafından öngörülmediğine göre "Durmak yok, yola devam.."

Erdoğan'ın yolu bundan böyle Cumhurbaşkanlığı yolu olacaktır. Belki de referandumdan bir gün önce dillendirdiği gibi "Başkanlık sistemi" yolu..

Tayyip Bey'in dün akşamki konuşmasında muhalefet liderlerine gönderdiği sıcak mesajlardan sonra Kılıçdaroğlu ve Bahçeli yeni sayfa açabilirlerse -ki, açmalılar ve ülkenin geleceği için de mecburlar diye düşünüyorum.

BDP özerklik talebinde ısrarına devam etse dahi, güçlü iktidar ve uyumlu muhalefet karşısında eriyip gidecektir..Güneydoğu seçmen çoğunluğu referandum oylamasında "Evet" tercihi ile bir bakıma Erdoğan'ı da onaylamıştır..

Yeni Anayasa değişikliği ile birlikte bölünme olacağı korkusu yaşayıp referandum'da "Hayır" tercihini yapan seçmenler'in de rahat olabilmeleri için Kılıçdaroğlu ve Bahçeli'nin Erdoğan'a yaklaşımı değiştirmelidir..Yani daha sıcak temaslarla bölünmeye karşı birlikte hareket etmelidirler..

Referandum sonucunda Erdoğan'ın başarısının yanısıra, çiçeği burnunda Kılıçdaroğlu'nun ve Bahçeli'nin başarısızlıkları görülmüştür..

İki lider de Erdoğan'ın bileğini öpmeliler.

 
Toplam blog
: 2327
: 450
Kayıt tarihi
: 03.07.07
 
 

25.05.1960 doğumlu. Üniversite terk. Müzik, seyahat ve tiyatro sever. Antalya Devlet Tiyatrosu'nd..