Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Şubat '08

 
Kategori
İstanbul
 

Bilet kullanmak nostalji oldu

Bilet kullanmak nostalji oldu
 

Nostalji Oldu Biletler


İstanbul BB. Meclisi, İSKİ ve İETT bütçelerini oy birliğiyle kabul etti. İstanbul'da bundan böyle bütün otobüslerde 'beşi bir yerde' denilen depozitosuz kart uygulamasına geçiliyor.

Kağıthane'de kurulan komuta kontrol merkezinin Nisan 2008'den itibaren tam kapasiteyle hizmete alınacağını kaydeden Öztürk, bu sistemle halk otobüsleri dahil 5 bin otobüsün takip ve yönlendirmesinin yapılacağını ifade etti. Öztürk, ''İstanbul'da bütün otobüslerde 'beşi bir yerde' denilen depozitosuz kart uygulamasına başlıyoruz. Bu sistem, 2007'nin sonuna kadar halk otobüslerine de uygulanacak ve 1 Ocak 2008'den itibaren kağıt bilet İstanbul'da geçerliliğini yitirecek'' dedi.

Bu kartlarda kısacası 5 adet bilet birarada bulunuyor.Yani bilet almaya gittiğinizde altı buçuk milyon fiyatını duyarsanız benim bu kartı ilk aldığım günkü gibi şaşırıp kalmayın.

Buna bağlı olarak kağıttan ve basım masraflarından yüzde yirmi oranında tasarruf edileceği açıklandı.Otobüse vapura yada trene binerken turnikelerde bulunan sarı kutunun üstüne yaklaştırdığınızda kutu kartı manyetik olarak okuyup geçmenize izin veriyor.

Her nekadar 5 bilet birden satılır mı diye kızsakta bu kartların her toplu taşıma aracında (otobüs, metro, vapur, tramvay, ...) kullanılması sistemin iyi bir yönü yani kurumlar fiyat entegrasyonunda anlaşmışlar ve bu sistemi kurmuşlar.Hayırlı olsun...

* * *

Ama eğer yok kardeşim ben kart falan uğraşamam diyorsanız şikayetlerinizi İETT'ye bildiriniz. :)))

Bu arada biz '90 kuşağının da ahhh ahhh bizim zamanımızda biletler vardı diye anlatacak hikayemiz oldu. :)

(Ayrıca koleksiyoncu vatandaşlarımıza sesleniyorum insanlar eski, ceplerinde kalmış biletleri atmadan yetişip toplasınlar iyi bir koleksiyon olur bence :) )

 
Toplam blog
: 5
: 2080
Kayıt tarihi
: 28.12.07
 
 

Okul: Üniversite-Eskişehir Osmangazi Üniveristesi-Karşılaştırmalı Edebiyat Bölümüİlgi Alanları: Tiya..