Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Nisan '16

 
Kategori
Güncel
 

Bilge Kadın, Bilge Toplum ya da Tersi!

Kadınlar çocukları ile en fazla birlikte olma şansı bulan ve doğal olarak çocukları üzerinde en fazla hakka ve etkiye sahip olan aile bireyleridir. Annelerinin gözyaşlarına hangi çocuk dayanabilir ki? Çocuk eğitiminde bu kadar etkili olan kadının doğru eğitimi çocuğun eğitimi üzerinde, torunlar ve gelecek nesiller üzerinde müthiş etkisi nasıl olurdu hayal edebilir misiniz?

Televizyonların, radyoların, modern dünyanın farkına vardığı anne gerçeği toplumlarda medenileştirme adı altında aslında meta haline getirilirken, çocuğu ile çok daha az bir arada bulunması için gerekli önlemler alınıyor. Alınmalı ki, anne çocuk bağı koparılsın. Anneler de zaten modernlik adı altında çocuklarından bir an önce kurtulma derdindeler. Çocukların eğitim yaşından, anaokulu yaşına kadar hemen hepsinin özel amaçlarla tasarlandığı dünyada sıradan insanlar çocukları ile bir arada bulunmamaya, teknolojik aletlerle insanlar arasında bağlar yok edilmeye çalışılıyor ve bu da başarılmak üzere. Telefonlar, internet, bilgisayarlar sosyal medya araçlarının kitle oluşturmaktan başka bir amacı da aile bağlarını koparmak olduğuna inanıyorum. Peki, ailesinden koparılan çocuklar ne oluyor, ne hayal ediyorlar, neye inanıyorlar? Teknoloji bu kadar masum olduğuna inanılabilir mi? Mümkün olduğunca kitleleri yalnızlaştırarak bir arada tutmayı önleyen teknoloji aile bağlarını yok ettiği gibi, toplumlara ait tüm değerleri de altüst etmeye yarıyor. Bunun adına modernlik dense de aslında bu yeni bir çağdır. Evden ayrılan annenin yerine yerleştirilen bakıcılık ve anaokulu sistemleri, kreşler özel amaçlara hizmet edebilir ki bu konuda yazılmış onlarca makale ve kitaplar bulunuyor. Aileyi parçala, çocukları aileden ayır, dönüştür. Kadını evden ayır, sahte ihtiyaçlar yarat! Bağımlı yap! Bu bağımlılıkların ne olduğunu herkes biliyor. Değerlileri değersizlerle takas et! Dünyaya ait tüm kaynakları kısa zamanda israf ederek kullan, insana ait ne varsa yok et! Toprağı ve doğayı tahrip et ve insanı sonsuza kadar plastik yemeye mahkûm et. Gereğinden fazla tüket. Basın medya, reklamların tamamen amacının daha fazla ticaret olduğu modern dünyada üzerinde en çok oyun oynan ise kadındır.

Bu çağda kadınlarını sağlıklı eğiten, birey olarak güçlü karakterli kılan toplumlar gelecekte de varlıklarını koruyabilecek toplumlardır. Kadınlarımızım eğitimleri, ilkelliğe, sözde batı eğitim sistemine esir edilemez. 

 
Toplam blog
: 2271
: 163
Kayıt tarihi
: 15.10.14
 
 

Bugünün doğrusu yarının eğrisi, dost görünenler düşman ve herşey aslında zıddı olabilir. Büyük ih..