Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Ocak '07

 
Kategori
Eğitim
 

Bilgi çağı ve bilim okur yazarlığının önemi

Bilgi çağı ve bilim okur yazarlığının önemi
 

Dünya yepyeni bir çağa, döneme giriyor. Bu yeni dönem yeni medeniyetler oluşturacaktır.Bu yeni dönemde en önemli unsur bilgi üreten toplumlar olacaktır. Hatta üretilen bilgilerin hızı bile ülkeler arasında rekabet konusu olacaktır.Bilgisi artan insan toplumda daha verimli karşılaştıkları sorunların çözümünü üretmede bilimsel ve yöntem ve teknikleri kullanacaklardır.Karşılaştıkları sorunlara daha akılcı çözüm yolları bulacaklardır.Yeni sistem ve yöntemler geliştireceklerdir.Bu bilgilerin çeşitliliğinde bilim okur yazarlığı çok büyük önem taşıyacaktır.Gerek doğal çevreye gerekse toplumsal çevreye daha uyum sağlayacaklardır. Üstlenecekleri sorumlulukları daha etkili biçimde yerine getirilecektir.

Bilgi edinen bireylerimiz araştıran,tartışan,gözlem yapan ve lider konumunda kişiler olacakardır.Bilgi sahibi olacakları için olaylar karşısında susmayacak bilgilerini ve objektifliklerini ortaya koyacaklardır.

İnsanoğlu çevresini tanımak ve anlamak,kontrol altına alabilecek bilgi ve birikime sahip olmak zorundadır.Bilgi çağında bilim okur yazarı olmak çok önemli bir güç haline gelecektir devletler için bilginin fen bilgisi olması yani fizik,kimya,biyoloji içermesi çok daha önem kazanacaktır.Bilimsel tutumlar geliştiren bireyler yetiştirmek en önemli amacımız haline gelecektir.

Fen eğitimiyle bireylere bilgiye ulaşma,bilim okur yazarı olarak yetişmeleri amaçlanacaktır.Bugün bilim okur yazarlığında önde olan ülkeler ABD, Almanya, japonya ,fransa olarak önde gitmektedirler.

Dünya ülkeleri yeni bir medeniyete girerken ülkelerin saygınlıkları bilgi üreten toplumlar olarak bilginin alınması ve kullanılması ön planda tutulacaktır.Bilgi devletler arasında gerçek sermaye ve zenginlik kaynağı olacaktır.İnsan başarısı bilgisi artıkça ortaya çıkacaktır.

Bilgi çağında biz öğretmenlere çok büyük görevler düşecektir.Çocuğun kendisini tanımasını sağlamak,güçlü yönlerini anlamasını sağlamak,çocuğun bilgileri etkin olarak kullanmasını sağlamak okulun görevleri arasında daha ön planda yer alacaktır. Bu yöntemde velininde eğitilmesini sağlayan projeler ortaya koyulmak zorundadır çünkü,bu süreç evdede devam edecektir.

Eğitimin bir sonu olmadığı ve bir ömür boyu süreceğini, öğrenme yollarını öğretmek ve eğitimin devam edeceğini benimsetmek zorundayız. Yeraltı kaynaklarının zenginliğine sahip ülkeler bugünkü güce sahip olamayacaklardır. bilim çağı aşılmaz denilen engelleri aşacaktır.

Ahlak anlayışı kişiden kişiye değişmekle birlikte bilgi sahibi insanların erdemlilik ve ahlaki değerlerindeki bağlılığın çok daha fazla olduğu bir gerçektir.Bilgi toplumu nezih insanların üretiminde ,hayatta erdemliliğin aktif olarak yer almalarını sağlayacaktır.Kendini bilen,sorumluluk sahibi,ahlaki değerleri ve toplumsal değerleri oluşmuş insanlarla yaşamanın en büyük başarı olduğuna inanıyorum.

BU BAŞARI BİLGİNİN VE BİLİM OKUR YAZARLIĞINDAN GEÇTİĞİNİ UNUTMAMALIYIZ

 
Toplam blog
: 285
: 4026
Kayıt tarihi
: 17.07.06
 
 

      Üniversiteyi Marmara Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesinde Fizik öğretmenliği bölümünden..