Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Ağustos '07

 
Kategori
Dünya
 

Bilgi çağında iletişim

Bilgi çağında iletişim
 

İletişim nedir ?

Genel olarak tanımı "Etki - tekpi oluşumun canlı üzerinde ortaya çıkardığı algılama yoluyla davranışlarına etki etmesidir."

Etki - tepki oluşumu sürekli olmaktadır. Bu oluşumlar insan, hayvan ve bitkilere de yansımakta ve davranışlarını etkilemektedir.

Bir insanın başka bir insan veya insanlarla iletişimiyle ortaya çıkan özellikler vardır.Amaçlı veya amaçsız şekilleri de.

İletişimi "bağlantının algısı" olarak da tanımlayabilirsek insanın çevresini algılama sürecinde bilinçli algılamaların yanında birçok bilinçsizçe algılama yoluyla iletişime geçer.

İletişimin doğru yapılıyor olması insanlar ve uluslararası ilişkilerin sorunlarını çözmeye yetmez. Ancak iletişimin kopmamasına yardım eder. İletişimin doğru ve sürekli olması sorunların da çözülmesine olanak sağlar.

Bilgi çağında iletişim, fiziksel kahramanların insanlığa ve dünyaya yardım eden kurtarıcı kimliklerinin düşünsel ve bilişsel kahramanlara dönüşmesini sağladı.

Bireysel fizik gücünün araçlara dönüşmesi yanında milyonları temsil eden veya milyonların aksine farklı görüş bildiren bireylerin bilişsel ve düşünsel gücü bize insanın düşmanın insan olmadığını yüklenilen ve taşınan kötü duygu ve düşüncelerin yani aşırı bencillik, haksızlık, hiçe sayma, saygısızlık, kötü hırs, gücü kötüye kullanma, toplumu yanıltma senaryoları kurma ve gizlenen kanunsuzluklar gibi olumsuz ve kötü diyebileceğimiz insana ait özelliklerin olduğunu bildireceklerdir. Hedef insan olmayıp taşıdığı olumsuz özellikleridir. Hangi şartlarda bu olumsuz özelliklerin ortaya çıktığını, neden ve sonuçlarını psikoloji bize anlatıyor.

Uluslar ve medeniyetler arası düşmanlık olmadığını da biliyoruz. İlkeler ve kaynaklar konusunda anlaşmazlıklar bulunmaktadır. Bu sorunların, iletişimin tüm dünya düzeyine ulaştığında ve liderlerin bu iletişimi gözardı edemediği zamanlarda çözülecektir. Güç dengelerin bir tehdit olmadığı dönemler savaşın insanlık tarihinden silinip mutlak barışın hakim olacağını işaret etmektedir. Bunu uluslararası ilişkiler ve sosyoloji bize gösteriyor.

Barış ve huzur getiren iletişim kurma dileğiyle...


 
Toplam blog
: 110
: 1205
Kayıt tarihi
: 30.05.07
 
 

"Yazıyorum o halde düşünüyorum" diyen, güncel gelişim ve değişimleri takip ederken anlam ve kavramla..