Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Mart '20

 
Kategori
Beslenme / Diyet
Okunma Sayısı
23
 

Bilgi Kirliliğine Dikkat

Her zaman gıda üretimi, tüketimi, gıda hijyeni ve gıda güvenliğinden bahsettiğim bu köşede yazacağım belki de en önemli konu bugün diyebilirim. Özellikle üzerinde durduğum ve sık sık tüketicileri uyardığım bir durum var ki gerçekten aklınızdan çıkmamalı.

Özellikle yaşadığımız şu hassas dönemde…

Meslektaşlarımla ve alanında uzman olan kişilerle ortak olarak yakındığımız bir sorun var  : Bilgi kirliliği. Bu sorun aslında size bahsettiğim gibi “ bir “ sorun değil. Birden fazla soruna sebep olan durum. Gıda alanında konuşabilecek yetkinliği olan kişiler bunun eğitimini yıllarca alan insanlar olmalıdır, eline klavye geçen her insan veya düşünceleri olan her kişi gıda alanında konuşmaya kalktıkça bu durum içinden çıkılamaz bir hal almakta. Hiç kimse bir bilimsel konu hakkında kendi yaşadığı durumu göze alarak kesin konuşmamalıdır. Sağlığı ve sonucu etkileyen binlerce parametre varken sadece yaşanan bir sonuç kesin olarak konuşmaya yeterli değil. Özellikle bir haber okunsun diye yazılan yazılar gün geçtikçe tüketicilerimizin psikolojisini kötü olarak etkilemekte ve güven sarsmakta olduğunu görüyoruz.

Sizlere bu zamana kadar hep gıda alanında dikkat edilmesi gereken şeyleri söyledim, bunların dışında dikkat edilmesi gereken bir durum varsa o da, bu alanda yetkinliği olmayan insanların dinlenmemesi gerektiği. Bir gıdanın özelliklerini en ince ayrıntısına kadar en iyi gıda bilimine ve gıda kimyasına kendisini adamış ve eğitimini tamamlamış insanlar bilir. Gerisi başka çabaları akla getirir , bu ise tüketicilerimiz için üzücü ve kırıcıdır. Mutlaka  “Kim söylemiş bunu? “  diye bakılıp o kişinin gıda alanında bir eğitimi var mı düşüncesiyle kaynağı araştırılmalı duyulan şeyin.

Söylenen ve duyduğunuz her şeye inanmamanız dileğiyle.

                                                                                                                                   Sağlıkla kalın!

Not : “ İlim ve fenin yaşadığımız her dakikadaki safhalarının gelişmesini kavramak ve izlemek şarttır. “ Mustafa Kemal Atatürk

                                                                                                        

Gıda Yüksek Mühendisi

Nermin Özge BİLGE

Önerilerine Ekle Beğendiğiniz blogları önerin, herkes okusun.

 
Tıklayın, siz de blog yazarı olun! Aklınızdan geçenleri paylaşın!
Facebook hesabınızla yorum yapın, daha çabuk onaylansın!
Toplam blog
: 290
Toplam yorum
: 41
Toplam mesaj
: 0
Ort. okunma sayısı
: 322
Kayıt tarihi
: 20.02.15
 
 

Gıda Yüksek Mühendisi  ..

 
 
Yazarı paylaş
  • Tümünü göster