Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Ekim '07

 
Kategori
Kültür - Sanat
 

Bilgi sinema kulübü

Bilgi sinema kulübü
 

Türkiye'de sinema okulu, deyince İstanbul Bilgi Üniversitesi İletişim Fakültesi belki de ilk akla gelen yer. Gerek kadrosu, verdiği eğitimi ve gerekse öğrencilerinin yaptığı işlerle sinemada adını duyurmuştur. Ancak bu kadar başarılı olmasına rağmen, özel okul olmasının önyargılarına da boyun eğmek zorundadır. Öğrencilerin çoğunluğunun ÖSS'de iyi bir puan alamayarak, para karşılığı okuması; insanlarda başarısızlık beklentisi olan bir önyargıya yol açmıştır. Ancak, okulda verilen eğitim, öğrencilerin bağımsız düşünmesini, projelerle kendini geliştirmesini ve kendini en iyi şekilde ifade etmesini sağlayan türdendir. Bu, sinema öğrencileri için, bu sektöre sözel ve kişisel biçimde hazırlanmalarını sağlar. Bunun yanı sıra, imkanları bir devlet okulundan daha iyi olduğu için, öğrencilere gerekli teknik ekipmanı sunabilmektedir.

Böyle bir okulda, sinema öğrencisi olmak gurur verici. Ancak bizler, sadece derslere girip sonra da mezun olmanın yeterli olmayacağını düşündük. Herkese sinemanın her yönünü anlatmak, onu tanıtmak, nitelikli filmler izleyip yorumlar yapabilmek ve çeşitli projeler üretebilmek amacıyla bir sinema klubü kurduk; BİLGİ SİNEMA!

BilgiSinema, şu an klubün başkanlığını yürüten Tuğçe Çotuk'un çalışmalarıyla geçen sene kurulmuş genç bir oluşumdur. Geçen sene klubün etkinlikleri olarak, 109 film gösterimi yapıldı, yönetmen-oyuncu söyleşilerine katılındı ve bir kısa film workshop'u düzenlendi. İlk yılı olması dolayısıyla bunun ötesine gidilemese de bu yıl güzel projeler, etkinlikler ve elbette farklı filmler kapıda!

www.bilgisinema.org adresinden ulaşabileceğiniz klubümüze bu siteden üye olabilir, forumda bizimle film yorumlarınızı paylaşabilir, bazı filmler hakkında tartışabilirsiniz. Hatta sitede yayınlanacak film programını takip ederek bizlerle film izlemeye gelebilirsiniz. İzlemek istediğiniz filmleri bize yollayarak onun oy sunumuna açılmasını sağlayabilir ve yeterli talep olduğunda, filmin okulumuzda yapılacak gösterimine katılabilirsiniz.

Ayrıca benim ve diğer kültür-sanat koordinatörü arkadaşlarımın sinema hakkında yazılarına ve haberlerine de yine bu siteden ulaşabilirsiniz.

Tüm sinema severleri BilgiSinema'ya bekliyorum.

iyi seyirler....

 
Toplam blog
: 39
: 2880
Kayıt tarihi
: 29.12.06
 
 

Sinema ve Televizyon bölümünde okuduğumdan sizinle sinema üzerine hasbihal etmeyi düşünüyorum... Si..