Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Şubat '10

 
Kategori
Teknoloji
 

Bilgi ve bilgisayar güvenliği - casus yazılımlar ve korunma yöntemleri

Bilgi ve bilgisayar güvenliği - casus yazılımlar ve korunma yöntemleri
 

İnanıyoruz ki, “Bilgi ve Bilgisayar Güvenliği -Casus Yazılımlar ve Korunma Yöntemleri” isimli kitap,


2006 yılında Gürol Canbek ve Şeref Şağıroğlu imzasıyla yayınlanan “Bilgi ve Bilgisayar Güvenliği -Casus Yazılımlar ve Korunma Yöntemleri” isimli kitap, her yaş ve seviyedeki kullanıcıları, bilgi ve bilişim güvenliği konusunda bilinçlendirmeyi hedefliyor.

Her seviyedeki kullanıcılar için bir başvuru kitabı değeri ve akademik ciddiyeti bünyesinde barındıran kitap, Veri, Bilgi, Özbilgi ve Hikmet gibi, temel konulardan, çağımızın bilgi ve bilişim sistemleri güvenliğine nefes aldırmayan bir akıcılıkla yükseliyor.

Yazarlarının, bilgi ve bilişim güvenliğinin ilk kez, akademik ciddiyetle bu denli derin ve ayrıntılı ele alındığını vurguladıkları kitapta, dilimiz Türkçe'ye de seçkin bir yer ayrılmış. Bilgisayar kavramlarını pek çoğunu, ilk kez Türkçe karşılıkları ile kullanan ve bazı bilgisayar terimlerinin de Türkçe karşılıkları konusunda önerilerde bulunan kitap, başarılı örneklerle dolu.

Örneğin, Reklam amaçlı olarak, çok sayıda ve kullanıcının rızası dışında gönderilen maillere verilen ad olan Spam kelimesi için, harika bir karşılıkla “Mesaj sağanağı” kelimesi; Bilgisayarların veri gönderip aldığı bağlantı noktaları olan Port'lar için ise, “Kapı” kelimesi önerilmiş. Daha pek çok başarılı örnek, kitabın sonunda yer alan İngilizce-Türkçe ve Türkçe-İngilizce Terimler Sözlüğü'nde mevcut.

Kitapta ayrıca, kullanıcının klavyesini dinlemeye alarak, her basılan tuşun kaydını tutup, uzaktaki bir kullanıcıya gönderen Keylogger, yani klavye dinleme sistemleri ile ilgili “Klavye Dinleme Sistemleri ve Dinlemede Kullanılan Yöntemler” başlıklı ayrıntılı bir analiz bulunmakta.

Her seviyedeki kullanıcılar için, bir güvenlik reçetesi veren kitap, yazarlarının dikkati ve konuya olan hakimiyetleri ile iddiasını ispatlıyor.

İnanıyoruz ki, “Bilgi ve Bilgisayar Güvenliği -Casus Yazılımlar ve Korunma Yöntemleri” isimli kitap, bilişim dünyanızda yepyeni ufuklar açacak..

 
Toplam blog
: 26
: 1696
Kayıt tarihi
: 14.08.09
 
 

1986 İstanbul. İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Coğrafya eğitimini yarıda bıraktı. Sakary..