Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Ekim '10

 
Kategori
İnternet
 

Bilgileriniz bu adamların ellerinde…

Bilgileriniz bu adamların ellerinde…
 

SERGEY BRIN & LAWRENCE PAGE: Siteleri: Google Aylık veri: Her ay 528 milyon kullanıcı, 29 milyar arama yapıyor.

Bilgiler: Google’ın birden fazla servisi ve bu servislerle ilgili birçok tartışma var. Örneğin, arama motorunun kayıtlarının tutulması, kişilerin en mahrem bilgilerini açığa çıkarabilir. Çocuk istismarına ilişkin yasal takipler için sakıncalı aramalar takip edilebildiğine göre; şu anda bütün bilgilerimiz, Sergey Brin ve Lawrence Page’in elinde demektir.

Ayrıca, Google’ın e-posta hizmeti Gmail, yine özel hayatın gizliliğini ihlal ettiği yönünde ithamlarla karşı karşıya. E-posta içeriğine göre reklamlar sunan Gmail, içeriği izlemediğini söylese de büyük soru işaretleriyle karşı karşıya.

MARK ZUCKERBERG: Sitesi: facebook Aylık veri: Kullanıcılar sitede 700 milyar dakika harcıyor. Bilgiler: Facebook hakkında film bile çekilen, sürekli tartışılan, önemli bir fenomen. Sosyal ağların bütün nimetlerinin var olduğu sitede, kullanıcılar; gerçek isimlerini, fotoğraflarını, videolarını ve hatta iletişim bilgilerini bile açıkça yazabiliyor. 500 milyondan fazla kullanıcının bulunduğu site, gerçek bir veritabanı ve gittikçe büyüyor. Özellikle siyasi mitinglerin veya protesto buluşmalarının da bu site üzerinde organize edildiğini düşünürsek; Facebook’un hakkımızda ne çok şey bildiğini biraz olsun kestirebiliriz. Bundan sonra gelen her davete “Katılıyorum” derken iyi düşünün.

JIMMY WALES: Sitesi: Wikipedia Aylık veri: Yaklaşık 11 milyar sayfa görüntüleniyor. Bilgiler: Akademik araştırma yapanlardan tutun da gazetelere, dergilere yazı yazan muhabirlere kadar, bir nevi dijital ansiklopedi olan Wikipedia’ya başvuran birçok kişi var. Güvenilirliği tartışılsa da, derli toplu ve kolay ulaşılır bir bilgi kaynağı olması nedeniyle internet kullanıcıları tarafından büyük rağbet görüyor. Okuduğunuz, rastladığınız her bilginin veya dezenformasyonun müsebbibi Wikipedia olabilir. O yüzden, 240 dilde ulaşılabilen bu ansiklopediyi listeye almamak olmaz.

JACK DORSEY: Sitesi: Twitter Aylık veri: Siteye toplamda beş milyar giriş yapılıyor. Bilgiler: 33 yaşındaki yazılımcı Jack Dorsey, 2006 yılında Twitter’ı tasarlarken, olayların bu noktaya geleceğini kestiriyor muydu bilinmez… Ancak, kullanıcıların 140 karakterde kendisini ifade etmeye çalıştığı bu mecrada, oldukça gizli bilgiler de paylaşılıyor. Örneğin, herhangi birinin o an nerede olduğunu öğrenmenizi sağlayan site bu açıdan hırsızlara davetiye çıkarabilir. “İki aylığına Bodrum’dayım” şeklinde bir ‘Tweet’, bu alem için çok olası. Dorsey’nin sitesi, gönüllü olarak yaratılan devasa bir takip merkezi.

21/10/2010

 
Toplam blog
: 1508
: 1688
Kayıt tarihi
: 16.07.08
 
 

Yetmişiki yaşında iki çocuk ve iki torun sahibi bir erkeğim.. Lise mezunuyum. Uzun yıllar esnaflı..