Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Ocak '16

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Bilgili, kültürlü insanlar ne okuyor?

Bilgili, kültürlü insanlar ne okuyor?
 

www.aliozdemir.net


“Ukala, çok bilmiş” demeyiniz. Sadece bazı tespitlerimi aktaracağım. Hasbelkader 30 yıldır gazete, dergi, web sitesi gibi mecralara çeşitli konulardaki yazılarımı gönderiyorum. Bugüne kadar 2000 kadar yazım medyada yer buldu. Bazı yazılarım başka isimler altında yeniden yeniden yayınlanmakta. “Örneğin Türkçe mi konuşuyoruz? Dilimiz nereye gidiyor?” başlıklı yazım 10 kadar kişi tarafından kendi yazısıymış gibi çeşitli yayın organlarına gönderilmiş durumda.

İnternetin yaygınlaşmasıyla hangi yazımın kaç kişi tarafından görüldüğünü de ölçebiliyorum. “Kitap yazmak istiyorsanız bu yazıyı okuyun” başlıklı makalem 5 farklı mecrada yaklaşık 200 bin kişi tarafından okundu. Yüzlerce kişi bu yazıyla ilgili olarak e-posta ya da telefon ile tarafıma ulaşıp ek sorularını iletti.

Gerçekten bilgi veren, pencere açan, yol çizen yazıların okunma seviyesi ne yazık ki yeterli değil. Popçu, topçu, köçek, düzenbaz, dizici, magazin figürü kişiler hakkında yazılmış saçma yazıların onbinlerce kişi tarafından okunduğunu görmek insanı karamsarlığa itiyor.

Bilim, teknoloji, ekonomi, sanat, edebiyat ile ilgili yazılar maalesef pek okur bulamıyor. 20 yıldır kitap yazıp yayınlıyorum. Eserlerim bir çok insana ulaştı. Yayıncılarım benden fal, burç, rüya tabirleri, şifalı otlar, yemek gibi eften püften konularla ilgili kitaplar yazıp getirmemi istiyorlar. Teknik içerikli eserler yayıncılara para kazandırmaz oldu…

Böyle bir ülkede ilerleme, medeniyet, ahlak, bilim gelişir mi dersiniz?

 

 

Ali Özdemir

Eğitimci - Yazar – Yayıncı

E-posta: erdemyayinevi@yandex.com

 

 
Toplam blog
: 288
: 1733
Kayıt tarihi
: 24.04.11
 
 

Eğitimci - Yazar - Yayıncı. 1968'de doğdu. Marmara Üniversitesi, Teknik Eğitim Fakültesini bitird..