Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

Sabiha Rana Melekler Yüreğinizden Öpsün

http://blog.milliyet.com.tr/sabiharana

22 Şubat '07

 
Kategori
Haber
 

Bilgisayar''Bill Gates yasak etmiş''

Bilgisayar''Bill Gates yasak etmiş''
 

Evet evet yanlış duymadınız bilgisayar dünyasının bir numaralı ismi Bill Gates bilgisayar kullanmayı yasaklamış.

Ben bu haberi görür görmez bir solukta okumaya çalışırken içimden de ''Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu'' diyordum.. Bill Gates yasaklamış yasaklamasına da bu yasağı 10 ve 7 yaşlarında ki kendi çocuklarına getirmiş meğer.. Duyarlı bir baba örneği sergileyerek bilgisayarı sınırlı zaman dilimlerinde kullanmalarına izin verdiğini açıklamış.. Hem çocuklarına hem basına.. Özellikle bu kısıtlamayı, okul çağındaki çocukları internetin türlü tehlikelerinden korumak için getirdiğini söylemiş.. Bill Gates konuyla ilgili açıklamalarına şöyle devam etmiş..

''Çocuklar ödevlerini yapmak için bilgisayar başına geçiyorsa onları hiç bir şekilde kısıtlamayın. ''

Bunun haricinde oyun ve eğlence amaçla kullanmak istediklerinde o gün içinde sadece 45 dakika kullanmalarına izin verilmeli. Yoksa bunun haricinde biz kendi ailemiz içinde izin vermiyoruz. Diyerek devam etmiş.. Hafta sonları durum farklı oluyor tabi ki o zamanda bir saat kalmalarına izin veriyoruz.

Bence gayet mantıklı açıklamalarda bulunmuş Bill Gates. Özellikle bilgisayarla ilgili bir sistemi devreye geçirdiklerini söylemeyi de ihmal etmemiş. Bu önemli konu, sanıyorum bütün anne ve babaların haklı olarak ilgisini çekecek.. Konu aynen şöyle. Yeni Windows işletim sistemi olan Vista'da aileler için çok önemli bir seçeneğin olduğunu da söyleyen Bill Gates

”Bu seçenek aktif edildiğinde çocuğunuzun bilgisayar başında geçirdiği süreyi, hangi sitelere girdiğini, kimlerle chat yaptığını görebiliyorsunuz“ İşte bu mükemmel..

Sanıyorum Bill Gates ''bilgisayar nasıl kullanılır?'' Diye bizlere sunulan kullanma kılavuzuna bu son açıklamasındaki maddeleri de bir bir ilave edecektir..

Ne diyelim ''bilgi paylaşmak içindir.'' Bunun güzel örneklerini yaşamaksa ayrı bir bilgeliktir diyorum.. Bundan sonra bilgisayar başında harcayacağınız zaman az ve öz olacakmışşş.. Unutmuyoruz değil mi bizim çocuklar?

Bilgisayardan sorumlu melekler yüreğinizden öpsün.

 
Toplam blog
: 1989
: 4996
Kayıt tarihi
: 26.10.06
 
 

Gazeteci - Yazar (NLP Uzmanı - İlişki ve Yaşam Koçu) Yaşarken dünyayı dolaşmayı, topraktan güneşe..