Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Nisan '09

 
Kategori
Teknoloji
 

Bilgisayar çağı

Bilgisayar çağı
 

Bilgisayar çağı dediğimiz bu dönemde, işimizi kolaylaştıran bu teknolojik keşifler hayatımızda, ne kadarda işlerimizi kolaylaştırıyor gibi gözükse de, aslında dünyanın sonunu da hazırlamakta. Karanlık dönem dediğimiz dönemin, yakalaşmasını hızlandırmakta belki de.

Örneğin cep telefonlarının ilk kullanıcıları olarak, gelecekte insanoğluna verdiği zararı, belki az veya çok tahmin edebiliyoruz, fakat tam olarak ne getireceğini bilemiyoruz. Belki de mutasyona uğramış canlı varlıkların çıkmasına neden olacaktır. Bir örnekte bilgisayarlar, mesela üzerinde kamera olan bir bilgisayarı kullandığınızda, bilgisayarınızın arka kapısından giren bir casus yazılım, kamera yolu ile sizi bilgisayarınız kapalı iken bile izleyebilir. Ya robotlar, onların ortaya çıkması da yakın gözükmektedir. Sadık hizmetçiler olarak işe başlayacak bu teneke kutuları, ilerde profesyonel birer katillere dönüştüklerinde, karanlık çağın ilk aşaması olan ‘Dark Age1’ başlamış olacak beklide.

Piyanomun başında, notaları verirken tuşlara, artık eskisi kadar iyi olmadığımı anladım. Tabi uzun zaman geçmişti piyano başına geçmeyeli. İnsan kendini teknolojik yeniliklere kaptırdığı zaman, tabi ki kendi çok sevdiği özel zevklerine de zaman ayıramayabiliyor bazen. Pencerenin beş santimlik aralanmış, arasından esen ılık, ilkbahar rüzgarı, burnuma gelen mis kokulu bahar çiçeklerinin, beynimde yarattığı gök kuşağı ve renklerin dansı, piyanomdan çıkan ritimlerle birleşmekte ve inanılmaz bir keyif yaşamaktayım kendimce. Beyaz ve kırmızı, birbirlerine sarılmışlar ve dans ederken, kırmızı şimdiye kadar ilan edemediği aşkını, sonsuza dek söyleyemem diye korkarken. Bir anda cep telefonumun o iğrenç melodisinin çalmakta olduğunu ve piyanomda bir titreşimin, beynimin akordunu bozduğunu hissetmeme rağmen, yine de keyfi bölmeden çalmaya devam ettim. Susmak bilmeyen cep, ısrarcı teknolojinin bu en önemli icadının, icabına bakma vaktinin geldiğini düşünürken, bir yandan da özel hayatımızın içerisine ne kadar da, rahatça girebildiğini görmek, beni düşündürmekte. Bununla birlikte, beynimdeki kırmızı ve beyaz renler bir anda karanlığa bürünmüştü. Karanlığın oluşmasını sağlayan bu cihazın, insanı karanlığa götürdüğünü düşünmeden edemedim kendimce.

Sanırım teknolojiden uzak bir yaşam daha keyifli. En güzel Baharları, en keyifli bir biçimde hissetmeniz dileklerimle, saygılarımla…

 

 
Toplam blog
: 15
: 2438
Kayıt tarihi
: 22.11.06
 
 

Deniz Adamı ..