Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Nisan '12

 
Kategori
Bilgisayar
 

Bilgisayar korsanları ve teknolojinin huzursuzluğu....

Bilgisayar korsanları ve teknolojinin huzursuzluğu....
 

Kanunsuzluğun iyisi olmaz elbette ama bazen zararsız, tepki koymak amaçlı yapılanları, insanı gülümsetebiliyor.

Başbakanımız Çin seferindeyken, Anonymous adlı Hackerlar grubu da Çin'in internet üzerindeki sınırlamalarını protesto amaçlı yaklaşık 500 Hükümet sitesini Hacklemiş. Adamlar tam işi düzeltecekken bir saldırı daha Çinlileri yere sermiş! Aynı saldırıyı İngiltere İçişleri Bakanlığı sitesine de yapmış vatandaşlar.

Şimdi Başbakanla Anonymous'un ne alakası var demeyin, bende bilmiyorum, sadece Başbakan'dan dolayı Çin haberlerine bakarken Anonymous'tan haberim oldu, o kadar.....

Teknoloji sayesinde tankların önünde can veren özgürlük yanlısı Çinlilerin yapamadığını bilgisayar başından hackerlar yapmaya başladı. Tüm Devlet sitelerine " Sevgili Çin Hükümeti, Siz mutlak değilsiniz, bugün web siteleriniz düştü, yarın gaddar rejiminiz düşecek" diye yazmak her babayiğidin harcı değil.

İnsanlar tepkilerini farklı şekillerde dile getirebiliyor artık. Maddi zarar verse de bu tepkilerin en masumu bilgisayar üzerinden yapılanlar. Gerçi  Zor Ölüm 4 ' te adamlar dünyayı birbirine bilgisayar oyunlarıyla katmıştı (Bruce Willis filmleri de  pek tekin değil, diğerleri teröristlere ilham olmuştu bu filmde olur mu, bu durum gerçeğe dönüşür mü bilinmez). Umarım bu olaylar, sadece beyaz perdede bir film olarak kalır. Yoksa durum vahim.

Teknoloji çağında herşeyin bilgisayarlara, elektriğe, bağlı olması aslında insanoğlunu bir çaresizliğe hapsediyor. Kendimizle alakalı düşünsek ve birkaç gün elektriksiz , bilgisayarsız yaşayabilir miydik diye düşünsek, durumu daha iyi anlarız sanırım. Elektrik kesintisiyle yağmaların yaşandığı birçok büyük kent biliniyor. Otomosyonun çöktüğü insanların yine mekaniğe mahkum kaldığı bir dönem; hele hele herşeyini elektronik hale getirmiş yerleşimler için tam bir felaket olur.

Mutlaka alternatifi düşünülerek geliştirilen teknolojik değerler, sebep olacağı gelişmeler iyi hesap edilerek kullanıma açılmalı.  Aksi taktirde tıpkı yeni çıkan birtakım hastalıklar gibi -bu hastalık mikroplarının da teknoloji eseri olduğu malum- sonu  nereye kadar gider bilinmez.

Artık köydeki vatandaşın bile elinin altında bilgisayar, internet haberleşme imkanları olduğu bir devirde, bu kadar insana ulaşabilen bu imkanı iyi kontrol edip zarar verilmesini önlemek lazım. Köy yolları zamanında açılmadığı için İl Özel İdare sitelerinin Hacklendiği bir zamanda yaşıyoruz. Varın Anonymous neler yapar siz düşünün.

 
Toplam blog
: 164
: 672
Kayıt tarihi
: 21.10.10
 
 

İnşaat Mühendisiyim, olaylara anlık değil öncesi ve sonrasıyla bakmaya çaba gösteririm. Dağ havas..