Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Ağustos '17

 
Kategori
Teknoloji
 

Bilgisayar ve Yazılım Güvenliği

Bilgisayar ve Yazılım Güvenliği
 

Bilgisayar güvenliği, internetin yaygınlaşması ve hızlanması sebebiyle, çok mühim bir husus durumuna geldi. Bu geniş internet ağı, basit erişim sebebiyle art niyetli geliştiricilerin oyunlarını oynadıkları parka döndü. Takdir edersiniz ki insanlar buradan istikbal zararlara karşı detaylı önlemler alabilmek istiyorlar ve bunu sağlamak amacıyla detaylı emniyet yazılımlarına başvuruyorlar.

Peki bu yazılımlar ne kadar gerekli? Eğer gerekliyse hangisi işini daha iyi yapıyor? Bu zararlılar bizlere nasıl zarar veriyor? Genel olarak bu soruları cevaplayarak ilerleyeceğiz. Bu yazıda araştırma değil de daha çok karşılaştırma yapacağız.

Öncelikle zararlı çeşitlerine göz atmakta yarar var. Kısaca anlatmaya çalışayım. Herkesin bildiği Virüsler: Virüslerin hedefi sistem dosyalarına zarar verip bilgisayarı bozmak, hem de parasal zarar vermektir. Bu cinsten senelerce çekmemize karşın, bugünümüzde çok rastlamadığımız türde bir zararlıdır. Faydalı görünen Torojanlar: Faydalı olan bir uygulamaymış gibi gözükür ama arkadan şahsi bilgilerinizi çalar, keylog tutar. Genelde oyun ve uygulama cracklerinde, keygenlerinde bolca bulunurlar. Tespitinin çok basit olmasına karşın, acele yayılması sebebiyle hijyenikliği genellikle imkansızdır. Çare format.

Reklam kokan Malwareler: Genelde yeni bir şey yüklerken, yanı sıra gelir. Hızlı süratli yükleme adımlarını geçerken gözden kaçabilir. Ya da güvenilmez kaynaklardan indirilen uygulamaların yanına birleşik gelebilirler. Genellikle puan biriktirip detaylı armağanlar veren sitelerde bolca bulunurlar. Arama motorlarını ve ana sayfanızı kilitlerler. Ekrana ansızın reklam çıkarabilirler. Temizliği mümkün, fakat sancılıdır.

Virüs ve Torojan’dan Korunma Yazılımları Bu ikisini ayrı olarak düşünmek gerektiğince gereksizdir. Azalan virüsler ve çoğalan torojanlar sebebiyle antivirüs firmaları trojan avına katılmayı ideal görmüşlerdir. Tahmin edeceğiniz gibi her yazılıma değil, yalnızca kayda değer olanlara değineceğim. Burada gördükleriniz dışında bir emniyet yazılımınız varsa, silmenizi tavsiye ederim. Peki hangisi işini daha iyi yapıyor? Bu soruyu cevaplamada rehber edineceğimiz birkaç başlık var: ·         Sağladığı koruma ·         Harcadığı sistem kaynağı ·         Kullanışlılık seviyesi

 

Ahmet Enes Kanca

 
Toplam blog
: 14
: 890
Kayıt tarihi
: 04.08.17
 
 

Resmi Web Sitesi: ahmeteneskanca.com ..