Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Ekim '10

 
Kategori
Teknoloji
 

Bilgisayarı ve İnterneti Nasıl Kullanmalıyız.

Bilgisayarı ve İnterneti Nasıl Kullanmalıyız.
 

Bilgisayar Kullanımı


Çocuklar sokak oyunlarından çok, bilgisayar oyunlarını seviyor. Günümüzde yaygın olan bilgisayar, çocukların oyuncağı haline gelmiştir. Bilgisayarla oyun oynanabilir. Fakat, hep oyun için kullanılmaz.

Saatlerce bilgisayar başında kalan çocukların gözleri erken yaşta bozuluyor. Bilgisayarı bilgi için kullanan kişi sayısı oyun için kullananların sayısından daha az. Günümüzde bilgisayar ve internet kullanımı çok yaygınlaştığı için insanlar her ortamda teknolojiye ve bilgiye ulaşabiliyorlar. İnsanlar artık sözlük, ansiklopedi vb. araçları bilgisayar nedeniyle kullanmaya gerek duymuyor. Bazı internet kafeler de her gün saatlerce bilgisayar oyunları oynayan çocuklar ve yetişkinler, oynadıkları oyunlara bağımlı hale geliyorlar. Bunun sonucunda oynadıkları oyun nedeniyle zararlı alışkanlık kazanan bireyler. Gerçek hayattan koptukları için topluma karşı zararlı ve sorumsuz hale geliyorlar Öğrenciler derslerine yoğunlaşamadıklarından, gerekli başarıya da ulaşamıyorlar. Yetişkinler ise canları sıkıldıklarında diğer hobilerini bile unutup, saatlerce sadece bilgisayar oyunlarıyla vakit geçirebiliyorlar.

Bazı öğrenciler geç saatlerde bile yataklarından kalkıp ailelerinden gizlice bilgisayar oynuyorlar. Yetişkinlerin hastalık haline gelen bu türden alışkanlıkları, iş hayatlarında başarısız olmalarına yol açıyor. Bilgisayarı oyun için değil, bilgi için kullanmalıyız. Yanlış bilgisayar kullanımı sonucu oluşan zararlı alışkanlıktan kurtulmak için, bu konuda uzman olan bir psikiyatrise gitmeliyiz.

 
Toplam blog
: 15
: 7243
Kayıt tarihi
: 15.04.09
 
 

Hacı Rahime Ulusoy Anadolu Deniziclik Lisesinde 9. Sınıfta Okuyorum. İleride kaptan olmak istiyor..