Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Mayıs '07

 
Kategori
Bilgisayar
 

Bilgisayarınıza yabancı kalmayın

Bir evde 2-3 televizyonun girmesinin normal karşılandığı dönemleri geçeli hayli zamanlar oldu ama aynı hassasiyeti bilgisayarlar için kullanmıyoruz. Bu da bizim bilgiye, öğrenmeye verdiğimiz değerin çarpıcı göstergesi olarak kayıt altına alınmıştır.

Peki bilgisayarı olanlar verimli kullanmakta mıdırlar? Maalesef hayır. Genel kullanım oyun içerikli olup, bunu DVD-VCD gösterim cihazı olarak kullanma takip etmektedir. Bunların sonucunda da bilgisayarla tanışmamımızn üzerinden yıllar geçse de bir arpa boyu yol alamadığımız gibi, word'ü dahi basit özellikleriyle düz yazı amaçlı kullanmaktan öte gidememekteyiz.

İşte size çözüm...

Öncelikle öğrenme ihtiyacı duyacak ve isteyeceksiniz. En iyi öğrenme sistemi bildiğiniz, ilgi alanlarınızı kapsayan örneklerle beslenmiş anlatımlardır.

Etrafınızda bir bilen varsa mutlaka yararlanılmalıdır. Kitaplarda aradığınızı bulmak epey vaktinizi alabilir ya da aynı kitapta aradıklarınızın tamamını bulamayabilirsiniz. Fakat elinizin altında menü anlatımlı sadece satışa yönelik yazılmış kitaplar dışında kitap bulundurmalısınız. Unutmayın ki, bilgi alacağınız kişiler bilgisayar ve programlar konusunda ilgi alanları ve ihtiyaçları oranında araştırdıkları kadar bilgi sağlayabilirler. Dolaysıyla kitap kaçınılmazdır.

İşte size bilgisayardan mükemmel bir örnek. Excel. Kullanım amacı çizelge, hesap tablosu şeklinde yaygın açıklaması olan excelle aklınıza gelen ya da işinizle ilgili her türlü programlar yapabilir, işleriniz kolaylaştırabilirsiz. Yeterki isteyin. Gelir-gider tablosu, fatura, çek-senet takip, bütçe vs konularda şahsınızla ya da firmanızla ilgili her türlü konuda başvurabileceğiniz kaynak.

Programınız yok ya da kullanmakta olduğunuz programın eksikleri varsa çözüm olarak exceli denediniz mi?

Gelin şu andan başlayarak bilgisayarla olan ilişkilerinizi yeniden gözden geçirin ve BİLGİSAYARINIZA size YARDIMCI olması için BİR FIRSAT VERİN!

 
Toplam blog
: 12
: 1260
Kayıt tarihi
: 09.05.07
 
 

Endüstri Meslek lisesi Elektronik bölümü, Adalet Yüksekokulu, İktisat fakültesi mezunuyum. Bilgisaya..