Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Mart '13

 
Kategori
Bilişim
 

Bilgisayarınızdaki casus yazılım

Tanımadığınız bir bilgisayarda, kullanıcı adı ve şifre girerek e-mail hesabı oturum açtınız. Maillerinizi kontrol ettiniz ve güvenli çıkış yaptınız. Hesabınız güvende, öyle değil mi? Siz öyle sanın… Ya o tanımadığınız bilgisayarda keylogger varsa?

Keylogger yazılımı nedir?

Klavyenin tuşlarına dokunarak  yazdığınız her şeyi kayıt altına alır. Siz kullanıcı adı ve şifreyi yazdığınızda, o kaydeder. Kredi kartıyla alışveriş yaparken girdiğiniz bilgileri de kaydeder. Word’de yazdıklarınızı bile kayıt altına alır. Hatta şu şekilde de çalışır: Biri sizin bilgisayarınıza keylogger yazılımı yükler. Keylogger programı, belli aralıklarla, tanımlanmış mail adresine sürekli olarak kaydedilen bilgileri gönderir.  

Bu ve buna benzer saldırılardan korunmak için anti-virüs yazılımı kullanmak bir tedbirdir. Ancak konusunda uzman bir hacker için ne anti-virüs programı, ne de güvenlik duvarı aşılmayacak önlemler değildir.

Not: Mail hesaplarınıza ve bilgisayarınıza girildiğinde ilgili birimlere başvurulması tavsiye edilmez. Çünkü şikayette bulunsanız bile ilgilenilmiyor, bir sonuç elde edemiyorsunuz.

 
Toplam blog
: 75
: 393
Kayıt tarihi
: 22.05.08
 
 

14.021982 doğumluyum. Kökenim Malatya, doğduğum ve yaşadığım yer İstanbul. Yüksek lisans mezunuyu..