Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Mart '14

 
Kategori
Spor
 

Bilic, Beşiktaş’ı güzel bir bahara hazırlıyor.

Geçen hafta “Beşiktaş’ın zirveye ortak olacağını” yazarken hakemin de yardımlarıyla kaybedilmiş iki puan ancak görünen bir şey vardı; Beşiktaş takım halinde iyi ve derli toplu bir futbol oynuyordu.

Takım halinde vurgusu önemlidir çünkü Beşiktaş’ta Fernandes’in de kadro dışı kalmasıyla birlikte oyunu domine edecek, alıp tek başına götürecek bir yıldız oyuncusu bulunmuyor. Bunun hem avantaj hem de zaman zaman tıkanmaya neden olduğunu söyleyebiliriz.

Kazandıran oyuncu kuşkusuz fark yaratıyor.

Ancak total anlamda bütün bileşenleriyle etkili futbol oynayan bir takım izlemek için de Beşiktaş gibi takım kurgusuna ihtiyaç duyuyoruz.

Beşiktaş özellikle tekrar edilen Kasımpaşa maçından itibaren sürekli artan form grafiği ile mücadele ediyor.

Akhisar’la ilgili iki hafta önce Galatasaray maçı sonrasında konuştuklarımız kısmen bu karşılaşma için de geçerlidir.

Beşiktaş kanat ataklarını daha fazla kullansa, ceza sahasına çizgiye inerek toplar çıkarsa Hamza Hamzaoğlu’nun öğrencileri bir İstanbul deplasmanından da 6 gollü bir yenilgi ile ayrılırdı.

Veya,

Beşiktaş’ın daha etkili bir nokta santraforu olsa, hiç değilse çerçeveyi bulacak şutlar atan etkili bir oyuncusu olsa çok şey değişirdi.

Akhisar yan toplarda gözüne ışık tutulmuş tavşana dönüşüyor. Hiç müdahalesi yok. Bu şekilde ligde bulunduğu pozisyonu da aslında hak etmiyor diyebiliriz. Galatasaray karşısında izlediğimiz Kayserispor’un çok gerisinde bir futbol oynuyor takım.

Beşiktaş’ın omurgası oturmuş görünüyor.

Tolga-Ersan Gülüm-Veli-Mustafa Pektemek doğrultusunda aksayan, hata yapan ya da formsuz futbolcu olmaması Beşiktaş’ı zirveye taşıyor.

Elbette bu kadar değil; Motta solda çok önemli işler yapmaya başladı. Mükemmel bir gol pası verdi ve daha fazlasını yapacağını da gösteriyor.

Atiba zaten sezon başından bu yana Beşiktaş’ın bu çizgide kalabilmesini sağlayan joker gibiydi; dün çok güzel bir de gol attı.

Ersan Gülüm her geçen gün stoper pozisyonunda futboluyla gösterişli bir isme dönüşüyor. Türkiye’nin yeni bir stoper kazanıp kazanmadığını ilerleyen günlerde göreceğiz.

Veli ise orta alanca hem bir kesici hem de iyi bir top dağıtıcı olarak kusursuza yakın oynuyor. Ancak sinirlerine hakim olması da şart. Zaman zaman kontrolü yitirdiği de oluyor.

Beşiktaş’ın en sıkıntılı bölgesi sağ tarafı; Necip burada çalışkanlığıyla eksiği kapatıyor gibi gözükse de olmuyor. Holosko da çok fırsat harcadı.

Mustafa Pektemek’in maç boyunca kafasının kanaması ve bu şekilde oynatılmasında bana göre yanlış bir şeyler vardı.

Olcay ve Oğuzhan da eski formlarına kavuştuklarında gerçekten çok etkili bir Beşiktaş izliyor olabiliriz.

Akhisar’ın ne kadar ölçü olup olmadığı tartışılsa da böylesi maçların takımları havaya soktuğunu da unutmamak gerekiyor.

Ve Beşiktaş zirvede ikinci sıraya da yerleşti. Haftaya çok zor bir deplasmana gidiyor ve zaten Karabükspor bütün takımlar için gerçek bir sınav oluyor.

Ancak bol pasa dayalı, dengeli, etkili ve derli toplu bir Beşiktaş, Karabükspor için çok ters bir takım olabilir. 

Bilic, Beşiktaş’ı güzel bir bahara hazırlıyor. 

http://twitter.com/uzaygokerman

uzaygokerman@gmail.com

 
Toplam blog
: 2033
: 1268
Kayıt tarihi
: 09.06.06
 
 

"Keyif verici bir yalnızlık" olarak gördüğüm yazma serüvenimin en önemli merkezlerinden bir tanes..