Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Ağustos '09

 
Kategori
Futbol
 

Bilica'nın Kartı Çok Yerinde!

Bilica'nın Kartı Çok Yerinde!
 

Honved zaten temsilcimiz ile kıyaslandığında çok zayıf bir ekipti ve ilk maçta alınan dört farklı galibiyet Budapeşte deplasmanını turistik bir geziye çevirmişti. Bu anlamda bugünkü karşılaşma her iki takım için de "önemsiz" bir mücadeleydi. Ancak 32. dakikada Bilica'nın gördüğü kırmızı kart bu önemsiz maça Fenerbahçe açısından bambaşka bir önem kattı.

Kadroda Bilica, Önder ve Bekir'in olması Fenerbahçe'nin stoper mevkisi için yeterli görülebilir ama hazırlık maçlarındaki Bilica-Önder performansı sarı lacivertlilerin bu alanda sıkıntı yaşayacağının sinyallerini verdi. Bu mevcut sıkıntılara bugünkü gibi ekstra bir sorun eklenmesi ise Fenerbahçe'nin stoper ihtiyacını tüm çıplaklığı ile gözler önine serdi. Zira her şey yolundayken tam anlamıyla bekleneni veremeyen geri ikilinin sakatlık ya da cezalı duruma düşme durumlarında çok sıkıntı yaratacağı bu maçta tescillenmiş oldu.

Hal böyleyken Selçuk'tan ya da geçen sene Aragones'in denediği gibi Gökhan'dan stoper yapma gibi nafile çabalara girmeye hiç gerek yok. Yapılması gereken tek şey Lugano ile anlaşmak ya da o alana yerinde bir stoper transfer etmek.

Bugün Honved Fenerbahçe kalesinde haddinden fazla net pozisyon buldu ve sarı lacivertlilerin genel görüntüsü oldukça kötüydü. Bu durumda elbette Bilica'nın oyun dışı kalmasının ve kadrodaki eksikliklerin rolü büyüktü ama ne kadar eksik de oynasa sarı lacivertlilerin zayıf rakibine bu kadar çok pozisyon şansı tanıması sezon öncesi sarı lacivertli taraftarlar adına umut kırıcı bir görüntü oluşturdu.

Neticede turun ikinci maçı ilki kadar keyif vermedi ama önemli olanın turu geçmek olduğu düşünülürse toplamdaki 6-2'lik skor Fenerbahçe'nin rakibinden oldukça fazla olan gücünü skora da yansıttığını gösteriyor ve bu maçın asıl önemi yanı oyundan ziyade Daum'a savunmanın takviyeye ihtiyacı olduğunu göstermesi oldu.

Yarın çekilecek play-off kuralarında temsilcimiz seri başı olduğu için nispeten kolay takımlarla karşılaşacak. Muhtemel rakiplerimizin en dişlisi Genoa olduğundan beklentimiz temsilcimizin bu turu da rahat geçmesi. Bu arada yine muhtemel rakipler arasında bulunan Sigma Olumuc eşleşmesi Fenerbahçe için tarihi bir rövanş olabilir.

Umarım kuralar dört takımımız için de hayırlı olur.

Bu blog Canlı Maç Anlatımı sayfamızda da yayınlanmaktadır

 
Toplam blog
: 788
: 1417
Kayıt tarihi
: 11.11.07
 
 

Çoğu çocuk gibi ben de futbolcu olmak istedim, olmadı. Bu oyundan kopmamak adına üniversite yılla..