Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Ocak '18

 
Kategori
Bilim
 

Bilim Adamları 12.000 Yıl Önce Soyu Tükenmiş Bir Aslan Türünü Hayata Döndürmeye Çalışıyor…

Bilim Adamları 12.000 Yıl Önce Soyu Tükenmiş Bir Aslan Türünü Hayata Döndürmeye Çalışıyor…
 

Bilim kurgu filmleri her zaman insanlığı geleceğe hazırlamak için yapıldığını düşünüyorum. İlk önce Jetgiller de tanıştık robotlarla, uçan arabalarla, görüntülü konuşmalarla… Arabalar henüz uçmasa da görüntülü konuşmayı ve robotları tahmin edebildiler. Sonrasın da “Geleceğe Dönüş” hoverboardlar’ı ve düz ekran tv’leri ilk orada gördük şimdilerde tüptü televizyon bile kalmadı. “Jurassic Park” serisine gelince, yok olan hayvan türlerini hayata döndürdüklerini gördük bugünlerde bu da gerçekleşiyor olabilir. 

Geçtiğimiz haftalarda, Güney Kore ve Rusya'daki bilim adamları, geçen yıl Rusya’da bulunan 12.000 yaşında ki soyu tükenen iki aslan yavrusunun DNA’sını kullanarak klonlamak istediklerini açıkladılar.

İki Buz Devri yavrusu, Rusya'daki Sakha Cumhuriyetinde mükemmel durumda bulundu. Sibirya sıcaklıkları, bebek hayvanları bozulmamış araştırmaya uygun koşullarda muhafaza etmiş. Bilim adamları tarafından bir permafrost kütlesinin içinde bulunan aslan yavruları ölüm anında bir veya iki haftalık oldukları tahmin ediliyor.

Bilim adamları tarafından Uyan ve Dina olarak adlandırılan mağara aslanları, şimdiye kadar bulunmuş en sağlam Buz Devri kalıntıları. Mağara aslanlarının kürkleri, kulakları, yumuşak doku ve bıyıkları hiç bozulmamış. Tahminlere göre; anneleri mağaradan ava çıktıktan sonra muhtemelen bir heyelan ile kaplı kalmışlar.

Uyan ve Dina, Sibirya çölünde ilk görülen hayvan değiller. 2013 yılında ise, 39.000 yıllık bir bebek yünlü mamut bulundu.

Aslan yavrularından biri klonlamaya adamışken diğeri ise müzede tutulacak. Bu arada araştırmacılar, korunmuş olabilecek daha büyük kedileri avlamak için planlar yapıyorlar. Jurassic Park sonunda gerçekleşebilir.

 

 
Toplam blog
: 68
: 2103
Kayıt tarihi
: 20.01.14
 
 

Merhabalar,  Çocuk yaşlarda hissetmiş olduğum ve bastırdığım hislerim 2016 'da Theta Healing eğit..