Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Kasım '13

 
Kategori
İnançlar
 

Bilim dinden üstünse canlı yaratsın

Bilim dinden üstünse canlı yaratsın
 

“Bilim dinden üstünse Allah’ın yaptığını yapsın, canlı yaratsın” yaklaşımı konuya çok yanlış bir yaklaşım.

Bir gün belki bilim canlı yaratacak kadar gelişebilir veya gelişemeyebilir. Ama bu hiç farketmez. Tarih boyunca din, yaşadığımız çevreyi  ilahi olduğu iddia edilen bilgilere dayanarak açıklamaya çalışmış, alternatif bilimsel açıklama getiren bilim insanlarını diri diri yakmak dahil şiddetle cezlandırmıştır.

Güneşin dünyanın etrafında döndüğü, milyarlarca canlı türünün tanrı tarafından ayrı ayrı yaratıldığı, birbirlerinden türemedikleri, evrim diye birşey olmadığı, dünyanın evrenin merkezi olduğu, tanrının insanı özel olarak yarattığı, Adem’i topraktan, Havva’yı da Adem’in kaburga kemiğinden yarattığı, Adem ile Havva’nın yasak bilgi ağacındaki elmayı yedikleri için cennetten kovuldukları  ve onların işledikleri bu günah yüzünden onlardan doğan tüm insan neslinin günahkar sayıldığı, evrendeki ince güç ayarlarını tanrının insanın yaşamasını mümkün kılmak için yaptığı, kadavra kesmenin günah olduğu, psikiyarik rahatsızlıkları olanların ruhuna şeytan girdiği ve dini ayinle şeytanın çıkarılması gerektiği ve bunun gibi bir çok inanç dinin savunduğu ve bilimin çökerttiği iddialardır.

Dogmatik Katolik mezhebin bir zamanlar savunduğu bu görüşler gibi İslamiyet’ te benzer görüşler savunmuş ve hala bazılarını savunmakta. Tanrının Hazreti İbrahim’e kesmesi için gökten koç indirdiği üç büyük dinin iddia ettiği çelişkilerle dolu bir efsanedir. Hazreti Muhammed’in kanatlı atla uçtuğu, Hazreti Musa’nın Kızıl Denizi yardığı,  Tanrının peygamberlere vahiy indirdiği, Hazreti İsa’ın tanrının oğlu olduğu,  insanlığın günahlarının affedilmesi için çarmıha gerilerek idam edildiği,  su üzerinde yürüdüğü ve körlere görme yeteneği kazandırdığı hep yanlış olduğu da doğru olduğu da ispatlanması mümkün olmayan dayanaksız iddialardır. İslamiyet dahil tüm dinler insanlara iyi ahlaklı olmaları için ne yapmaları gerektiğini öğütlüyor. Dindar bir insan iyi ahlaklı olabilir ama iyi ahlaklı olmak için dindar olmaya gerek yoktur. Ayrıca dindar insanlar da ahlaksız olabilirler. Özet olarak ahlaklı olmakla dindar olmak arasında hiç bir korelasyon yoktur. Bir insan Allah’a veya tanrıya ( yüce yaratıcı güce )  inanabilir veya inanmayabilir. İnanması için İslamiyet dahil yer yüzündeki hiç bir dinin empoze ettiği saçmalıklara ihtiyacı yoktur.

Rasih Bensan 27 Kasım 2013

 
Toplam blog
: 368
: 2280
Kayıt tarihi
: 05.05.12
 
 

BİLİM özellikle astronomi ve çeşitli konularda araştırmacı ve yazar Amatör fotoğrafçı, Ka..