Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Mart '22

 
Kategori
Bilim
 

Bilim ve Teknoloji Haftası

Her yıl 8-14 Mart "Bilim ve Teknoloji Haftası" boyunca farklı içeriklerle etkinlikler düzenleniyor. Bu sene hafta boyunca TÜBİTAK destekli Bilim Merkezlerinde birbirinden heyecanlı birçok etkinlik gerçekleştiriliyor. Sadece bu merkezlerle sınırlı kalmayıp, toplumun farklı kesimlerince de sahiplenildiğini görüyoruz.

 

Geçen yıl ilk gün etkinliği Yozgat'ta, Çalatlı’daki Hüseyin ve Saffet Coşkun İlkokulu/Ortaokulu’nda 8 Mart 2021 günü TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal hocanın iştiraki ile başlatılmıştı. Devamında da farklı şehirlerde benzer şekillerde okullarda etkinlikler düzenlenmişti.

 

Yozgat’taki programa Cumhurbaşkanlığı Bilim, Teknoloji ve Yenilik Politikaları Kurul Üyesi ve 23. dönem Yozgat Milletvekili Dr. Osman Coşkun da katılmıştı.

 

Ben de katıldım ve programın ne kadar yerinde olduğunu bizzat gördüm. Elimden geldiğince gündeme taşınmasına katkı vermeye çalıştım. O zamanlar Türkiye'de farklı yerlerde de fark edilir bir hale gelmişti. Bilim ve teknoloji ile ilgili temalar kütüphane söyleşilerine kadar şimdi gündemde olan konular oldu. Bu sevindiricidir.

 

Öteden beri kırsalda, köy ve kasabalarda bulunan okullarda gönüllü olarak yürüttüğüm etkinliklerde bilim okuryazarlığı, teknoloji okuryazarlığı gibi konularda farkındalık oluşturmaya, bilinçlenmeye ve yaygınlaştırmaya çalıştığım hususların, "Bilim ve Teknoloji Haftası" kapsamında daha yoğun ele alınmaya çalışıldığını görüyorum.

 

Bu hafta içerisinde bütün ülkede bir sinerji oluşturmaya çalışan TÜBİTAK, ona bağlı kurum ve kuruluşlar ile devlet ve özel okulların, katkı veren üniversitelerin, duyarlı STK’ların, siyasi parti ve özel sektörün yöneticileri takdiri hak ediyorlar. Emek verenleri kutlar, teşekkür ederiz.

 

Gönül istiyor ki; bütün şehirlerimizde, ilçe, belde ve köylerimizde dahi yaygınlaşsın. Kalkınmanın tabandan başlayacağını çokça ifade ettiğimize göre, tabana, en küçük birimlere ve toplumun bütün tabakalarına yaymak gerekir.

 

İnsanlarımızın günlük konuşmalarına bilim ve teknoloji ile ilgili konuları katabilmesi lazım. Toplumu bunu doğru biçimde yapabileceği hale getirmek lazım. Bu da yöneticilerimizin sahip olduğu güçlü vizyonla ve aksiyon biçimiyle doğrudan ilişkilidir.

 

Bu seneki 8-14 Mart "Bilim ve Teknoloji Haftası" etkinliklerinin geleceğimize ışık tutacak ve vizyonumuzu genişletecek bir etki bırakmasını dilerim.

 
Toplam blog
: 39
: 348
Kayıt tarihi
: 29.04.19
 
 

Lise: (1988) Mimarsinan Öğretmen Lisesi, Pazarören, Kayseri Lisans: (1993) ODTÜ Fizik Öğretmenliğ..