Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Aralık '07

 
Kategori
Mizah
 

Bilim ve teknoloji

Bilim ve teknoloji
 

Allah razı olsun bilim adamlarından. Dur-durak bilmeden çalışıyorlar, araştırıyorlar, yeni yeni şeyler buluyorlar… Gün geçmiyor ki, gazetelerde, dergilerde, televizyonlarda bilimsel ve teknolojik yeniliklerden söz eden bir habere rastlamayalım. Artık bu tip haberler bizleri şaşırtmıyor bile.

Tavşanın falanca numaralı geniyle, öküzün filanca numaralı genini alıp bir şeyler yapıyorlar… Bunun üzerine bir tutam da bekçi köpeği geni ekleyip, bir kuşun kanadına aşılıyorlar… Ortaya, tavşan pisliği gibi kokmaz bulaşmaz, kuş gibi uçan, öküz gibi dayanıklı bir bekçi köpeği çıkıyor.

Evde oturmuş televizyon izlerken, uzaktan kumandanızın bir tuşuna basıp, Amerika’daki bacanağınızın bacağının üzerinde duran gazeteyi televizyon ekranından okuyabiliyorsunuz.

Bilmem kaç milyar ışık yılı uzaktaki bir kuyruklu yıldızın kuyruğunun tellerine gönlünü takan bilim adamları kimlerdir ve o kuyruklu yıldızın her gördüğü galaksiye neden kuyruk salladığını bilmeyen kalmadı gibi!

Bilim ve teknikteki bu gelişmeler bizleri ister istemez büyük beklentiler içine sürüklüyor. Sanıyoruz ki, bundan böyle her şeyi yapmak mümkün. Bilimin elinden uçan da kaçan da kurtulamaz! İnsan nasıl da rahatlıyor, kendini güvende hissediyor, mutlu ve kaygısız oluyor.

Amma ve lakin… Şöyle etrafa bir bakıyoruz… Mevzuunun hiçte öyle olmadığını görüyoruz. Birileri bizi işletiyor mudur nedir?

Bilim ve teknoloji bu kadar gelişti ama…

Hâlâ televizyonda oynayan filmler zamanında başlatılamıyor… Hâlâ kilo vermek için deliler gibi koşmak, yürümek, bisiklete binmek, rejim yapmak zorundayız… Hâlâ sabah zor uyanıyor, bir saatte kendimize gelemiyoruz... Hâlâ yolun ortasında bir yerde sıkışınca tuvalet arıyoruz ve bulamazsak altımıza kaçırma olasılığımız azalmış değil... Sayısal Loto’da hâlâ 6’yı bilemiyoruz… Hâlâ anahtarımızı içeride unutup kapıyı çektiğimizde dışarıda kalıyoruz.... Hâlâ devlet dairelerinde 6 vesikalık fotoğraf, ikametgah ilmühaberi ve nüfus cüzdanı sureti istiyorlar… Bankamatik şifremizi unutmamamızı sağlayan bir sistem hâlâ geliştirilemedi… Hâlâ kapıcıyı bakkala gönderip bir paket sigara aldıramıyoruz!.. Hâlâ otoparklara gir-çık 3-4 milyon lira!.. Hâlâ cep telefonumuzu çaldırıp kapatan ve aramamızı bekleyen arkadaşlarımız var!.. Vs… Vs…

Eeee? Hani bilim geliştiydi, teknoloji uçtuydu?

Dedim ya “Birileri biz işletiyor” diye… Bilim ve teknoloji gelişmiş olsa böyle uyduruk konularla uğraşır mıydık?

 
Toplam blog
: 118
: 1658
Kayıt tarihi
: 20.06.06
 
 

70'li yılların sonlarına doğru (1977 veya 1978... Belki de 1979...) tüm zamanların efsane dergisi..