Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Aralık '13

 
Kategori
Bilim
 

Bilime yön verenler/ Gönüllüler dondurulup gelecekte uyandırılmak üzere hazırlansın

Bilime yön verenler/ Gönüllüler dondurulup gelecekte uyandırılmak üzere hazırlansın
 

Gerçi kim gönüllü olur bilmiyorum. Bana deseler düşünürüm. Hem bakalım bilim ve teknolojinin ulaştığı seviye bu fantastik projeyi gerçekleştirecek durumda mı? Yani bugünün bilim ve teknolojisiyle böyle bir hayal projeyi gerçekleştirmek mümkün mü? Mümkün değilse bile biz yine de yazalım. Bugün olmazsa belki yarın olur.

Laboratuarlarda dondurulmuş geçmişten gelen adamların uyandırılarak yeni nesillere karışması 500 yıl,1000 yıl,2000 yıl artık kaç yıl olabilecekse hani bunun gerçekleştiğini düşünelim insanlık için olağanüstü bir şey olur.

Fantezi kuruyoruz ama bunun bilimsel gerçekliği de olabilir. Sonuçta görüyoruz, canlı organizmalar bile dondurularak ya da uyutularak uzun zaman tutulabiliniyor. Tabii ki bizler nofrost buzdolabında balık dondurmayacağız. Bir insanı donduracak ya da uyutacak (hangi yöntem daha mantıklıysa) ve atıyorum bin yıl sonra uyandıracağız.

Amacımız ne? Gelecekle bugün arasında gerçek bir köprü kurmak ve insanoğlu için bir anlamda çağlar sonrasına kalmanın yolunu açmak yani ölümsüzlük. Devasa uzay projeleri gibi bir masraf göze alındığında bilim ve teknolojinin imkânları kullanılarak gerekirse dünyanın ortak projesi şeklinde tümüyle imkânsız gözükmüyor.

Tabii ki konunun bilimsel içeriğine de bakmak lazım. Uyuttuğunuz ya da dondurduğunuz zaman da kişi normal yaşamından ileriye gidemeyebilir. Bu arada uyutma sanırım bir yöntem gibi durmuyor zira sonuçta uyanır; bir alternatif olarak dursun. Şimdi kişiyi dondurduğumuz zaman zaten o anda donup ölür de dondurmayı, muhafaza altında tutmayı bildiğimiz dondurmak şeklinde algılamamalı. 

Kalp atacak, beyin çalışacak, canlılık sürecek ama diğer organlar çalışmayacak. Gıda verilmesi, sindirim ve dolaşım dışarıdan kurulacak bir sistemle sağlanacak. Bu arada hücrelerin ölmemesini, sürekli yenilenmesini sağlayacak işlemler de var.

Organlar yıpranmayacak. Vücudun arıza ve hastalıkları kontrol altında tutulacak. Yedek yapay bağışıklık sistemi kurulacak. Yaşlanma durdurulacak. Vücudun dışarıyla bağlantısı oksijen verme dışında kesilecek.

Yani bütün bunlar uzman işi. Bu işin eğitimleri, yıllarca süren hazırlık ve çalışmaları yapılacak elbette. Denekler zamanı tüm yansıtabilmek için periyodik olarak seçilir. Yani şimdi A şahsı seçildi, 40 yaşında, bu kişi o 40 yılın şahidi olarak denek hazırlanır. Takiben bir başkası. Böyle böyle işte atıyorum her 50 yıldan bir kişi geleceğe yollanır. Ve gelecekte nokta atışı gibi bir tarih belirlenir(örneğin 3000 yılında ) o gün denekler yaşadıkları dönemlerin canlı şahitleri olarak uyandırılır.

Canlı şahit olmanın ötesinde yaşama ara verilmesi, hayatların binlerce yıl sonrasına ötelenip sonra tekrar başlatılması, yani insan düşünürken bile tuhaf oluyor.

 

 

 

 
 
 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..