Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Kasım '15

 
Kategori
Bilim
 

Bilimin büyük icatları sinema filmlerinden esinlenerek mi yapılıyor?

Bilimin büyük icatları sinema filmlerinden esinlenerek mi yapılıyor?
 

Bütün övgüyü sinemaya vermeyelim, kitapların vs de payı vardır. Ama konunun yansıması böyle. Bilim adamları/mucitler icat ediyorlar da ne icat edeceklerini bilmiyorlar. O halde mucitler aynı zamanda iyi bir sinema seyircisi.

Ne var ki sinemada? İnsanlar hayal ediyorlar. Bu hayaller sinema filmine dönüşüyor. Ve bu sinema filmleri de mucitlere ilham oluyor. Bilmiyoruz ama ihtimal ki örneğin uçağın icadı daha önce bir şekilde sinema filmlerinde işlenmiştir. Yani uçağı icat eden Wright kardeşler okudukları kitaplardan vs ilham almış olabilirler.

Şu anlarda da sinema filmlerinde özellikle uzay, dünya ve bilim kurgu filmleri, bilimsel araştırmalar vs konularında geleceğe yönelik tasarım öğeleri yer alıyor. Uçan adam örneğin. Bilimin ilgisini çekiyor bu alanda çalışıyor. Mesela görünmemek. Halen üzerinde çalışıldığını duyuyoruz.

Sinema filmlerinin bu kadar önemli olduğunu belki düşünmedik. Ama böyle işte. Sinema filmi sadece film değil. Yani televizyonu, bilgisayarı, telefonu ve daha birçok icadın bilim adamlarına ilhamını veriyor. Bilim adamı/mucit biliyor yapıyor ama ne yapacağını bilmiyor. Yani insanların ne istediğini. Örneğin üzerinde çalışıldığı söylenen ölümsüzlük. Mutlaka önceleri bir kitapta filmde insanların bu yönde istekleri yansıtılmıştır.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..