Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Ağustos '09

 
Kategori
Bilim
 

Bilimsel farklıllıklarla erkek ve kadın...

Bilimsel farklıllıklarla erkek ve kadın...
 

Erkek beyninde 51 gr fazla su var dedim beyler kızdı hanımlar aman Allah bir sevindi ki !

Aslında yadırgamıyorum bunu, zira televizyonda prof. ilk söylediğinde de benim tepkim aynı olmuştu...Gülümsemiştim...
Ama ne çabuk unuttuk insan vücudunun yüzde 66'sının su olduğunu...

Bir de beyne bakalım : insan beyninin yüzde 75'i sudur. ortalama bir beyin erkekte ortalama 1347 g (1214-1450 g arası) ve kadında 1223 (aralık 1111-1306 g) kadardır. Not. : Görüldüğü gibi net bir ağırlık far kı da yok. Üstelik bedenin iriliğine göre de farkediyormuş...Yani erkekten daha iri olan bir kadının beyni ondan ağır da olabilir !

Beynimiz, oran olarak vücudumuzun küçük bir bölümünü (%2-3’ünü) oluştursa da, yiyeceklerle alınan enerjinin ortalama % 30’unu harcıyor.
Hafıza ve zeka gelişimi açısından bazı besin kaynaklarının diğerlerine göre önemi çok daha fazla. Örneğin bunların arasında B vitaminlerini içeren yiyecekler birinci sırada gelmekte ve "B" vitaminlerinin beyindeki önemli reaksiyonların gerçekleştirilmesindeki payı zihinsel potansiyel açısından hayati öneme sahip. üstelik B vitamini suda eriyen vitaminlerdir ve depolanmaz. Gerektiği kadar kullanılıp atılır... Bundan ne anlayabiliriz?
Yani beyindeki fazla su demek B grubu vitaminlerin daha çok çözülüp kullanılması demek !

Şimdi beyler işte bu ! diyebilirler ! Biz sizden daha akıllıyız ama bunu söylemek de o kadar kolay değil. Neden mi?

Efendim kan akışkanlığı kadınların beyninde daha fazlaymış,erkeklerin ise daha yavaş...
Bu da kadınların iki beyin yarım küresindeki iletişim daha iyi olmasına neden oluyormuş...

Yani bu işler biraz karışık...Yaradan öyle yaratmış ki iki cins arasındaki farklılıkları bireysel olarak da dengelemiş. Bunu seçmek de bizlere kalmış.
Kim akıllıdan hoşlanırsa onu bulup seçebilir. Ama bilinir ki erkeklerin çoğunluğu akıllı kadından pek hazzetmez:)))

Bir de dikkatimi çeken bilgi var ki nedense hep yanlış bilinir.
Erkekler kadınlardan daha hızlı yaşlanıyor. 55 yaşındaki bir kadın, beden gücünün yüzde 90'ına sahip. Oysa aynı yaştaki erkekte bu oran yüzde 70. Ancak cilt yaşlanması kadında daha erken olabiliyor. Bu da sanki kadınlar erkekten daha önce çöker gibi bir inanışa yol açıyor ama öyle değilmiş. Tabii bunda suç beylerde değil...Özellikle evlendikten sonra kendine bakmayı ihmal eden kadınlarda kabahat...

Bu konuya bir önemli bulguyu da eklemeden edemeyeceğim doğrusu. Kimse gücenmesin, kızmasın...

Erkekler cinsel yönden de kadınlardan erken çöküyor. Kadının cinselliği yaş aldıkça gelişip artarken ve ileri yaşlarda bile devam ederken... Erkeklerdeki cinsellik yaş ilerledikçe gittikçe azalıyor !
İstisnalar hariç tabii ki ama bu bana; yaşlı erkek ve genç sevgili veya eş alışkanlığının yanlış olduğunu söyler gibi geldi...


<ımg alt="[9488489_dunya46703.gif]" src="http://1.bp.blogspot.com/_narrGi-9HMI/Scp9V76pHYI/AAAAAAAAANI/_pOZJhUQSHs/s1600/9488489_dunya46703.gif" border="0">

Erkek ve kadınların düşünüş biçimlerini inceleyen Alman doktor Kurt Freund yaptığı bir araştırmasında ; erkeklere bir kadının direncini nasıl kırarsınız diye sormuş. Cevap, "Birkaç bardak içiririp" olmuş. Kadınların aynı soruya cevabıysa, "Kıskandırırım" şeklindeymiş. İlginç değil mi? :)))))

Sevgimle...


 
Toplam blog
: 351
: 3216
Kayıt tarihi
: 16.05.07
 
 

Emekli olmaya çalışan bir sanatçı,yazmaktan büyük keyif alıyorum. Kocaeli Gölcük' de oturuyorum e..