Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Temmuz '08

 
Kategori
Ruh Sağlığı
 

Bilinçaltı ve bilinç

Bilinçaltı ve bilinç
 

Bedenimiz bembeyaz bir gül gibidir.


HİPNOZ
Yunanca: Hypnos, uyku hali ise de tamamen isteğe bağlı konsantrasyon halidir. Bir sürücünün sapması gereken kavşağı geçtikten sonra dalgınlığının farkına varması durumu da hipnozu ifade eder.
Hipnoz, kişinin bilinçaltına erişmeye çalışılan bir tekniktir. Bilinçaltına açılan bir kapı, zihni anlamada bir rehberdir. Bir çok insanımızın hipnozdan korkmasına rağmen korkulacak esrarengiz bir şey yoktur.
Tüm beyin fonksiyonlarının çalıştığı, bilincin açık olduğu bir konumda kesinlikle uyku hali olmadan konsantrasyon durumudur. Yani hipnoz tamamen bir farkındalıktır.
Yaşantımızı sınırlayan yargılı düşüncelerimizi ve hatalı inançlarımızın ortadan kalkmasına yardımcı olur. Yerine yeni ve kabul edilir uygun davranışların konması için uygun zihinsel ortam sağlanmış olur.
Seçici düşüncelerin kurulması ve kalıcı hale getirilmesi hipnotik indüksiyon yöntemi ile danışmanlar hipnoza yönlendirilmemizi sağlarlar. Bizi daha sağlıklı ve mutlu yaşama götürecek ortamlar hazırlarlar. Oluşan hipnotik durum yaşamımızda uygun değişiklikler için en uygun zamandır.
İnsanlar hipnozu yanlış amaçlarla kullanıp değişik perspektiflere yerleştirdiler ve asıl olması gereken amaçtan da saptı. Bu nedenle gerçek uzmanlarından yardım alınmalıdır. Hipnoz psikolojik sorunlu hastalarımızın iyileştirilme tekniğidir.Ve size zorla istemediğiniz bir şey yapılamaz.
Bilinçaltı, bedenimizde otomatik olarak istemimiz dışında seyreden olayları ifade eder. Nefes almak, kalbin çalışması, midenin sindirimi gibi..Bilinçaltında oluşan duygular kendini bilinç dışında karşılık bulur.
Heyecanlandığımızda kalbimizin çarpması, utandığımızda yüzümüzün kızarması, stres karşısında midemizin kasılması gibi.. Bilinç ve bilinçaltının bu yakın ilişkisi bir çok hastalığın ve psikolojik sorunun nedenidir. Ülser, migren, vs.ruhsal sorunların yol açtığı bir çok fiziksel bozukluk bu ilişkinin eseridir. Bilinçaltı duygusal değişiklikler ya da sürekli olumsuz uyarılar bedende kendini fiziksel bir rahatsızlık olarak ortaya çıkarır.
Hipnoterapi;migren ağrısı, korku ve fobiler, konuşma bozuklukları, motivasyon ve hatta cinsel işlev bozuklukları vs.. etkili olmaktadır. Hemen herkesin geçmişte yaşadığı bir çok olumsuz duyguyu sorunun gerçek kökenine inilerek ortadan kaldırmak mümkündür.
Bilinçaltı;varoluşumuzun en ufak ayrıntılarını bile içinde barındıran olağanüstü kusursuz bir belleğe sahiptir. Söylenenleri sorgulamadan kabullenen Ve kolayca yönetebilen bir yapıya sahiptir.
Doğum anından itibaren söylenen her sözcük doğrudan bilinçaltına gitmektedir. Çocuk gelişiminde ebeveynlerin olumsuz endekte edilen her sözcük ve eylemler gençlik ve yetişkinlik döneminde beceriksiz, çaresiz ve özgüvenini kaybetmiş davranışların temelini oluşturmaktadır. Bu nedenle çocukluk devresi çok önemlidir.
Bilinçaltına yerleşen bu veriler, tüm hayatı etkiler. Bilinçaltı kendisine gönderilen her şeyi itirazsız kabul ettiği için, değerlerimizi, inançlarımızı depolar ve beden fonksiyonlarımızı kontrol eder. Akıl yürütmeden her şeyi gerçek gibi algılayarak hareket eder. Tüm bu bilgiler yaşamı etkileyen davranışlarımıza yön veren temel esaslardır.
Bireyin edinmiş olduğu bu çarpıtılmış düşünüş ve davranış kalıplarını;olumlu inanış, düşünüş ve davranış haline getirmek için bilinçaltının Hipnoterapi ile yeniden yapılandırılması gerekir.
Ben migren gibi korkunç bir baş ağrısını bu teknikle yendim.
Sağlıklı ve Mutlu Günlere..

 
Toplam blog
: 4
: 1137
Kayıt tarihi
: 23.12.07
 
 

21 ocak 1969 doğumlu Gazi ün. Hazır giyim böl.mezunu. 2 çocuk annesi. Hala aktif olarak çalışan(teks..