Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

31 Ağustos '13

 
Kategori
Kişisel Gelişim
 

Bilinçaltı ve ego kavramları neden var ?

Bilinçaltı ve ego kavramları neden var ?
 

 

Bilinçaltı ve ego kavramları neden var ?

Önce bilinçaltı ve egonun ne olduğuna bakalım isterseniz.

Bilinçaltı doğduğumuz andan itibaren, algılarımız (beş duyu) ile edindiğimiz her türlü bilginin -gerektiği zaman çıkarılıp kullanılmak üzere- depolandığı hard disktir. Biz henüz küçük bir çocukken 0-10 yaş aralığında şekillenir ve bu yaşa kadar aldığı tüm kararları artık hayatımız boyunca tekrar tekrar karşımıza çıkartarak, bir anlamda gelişimimizi destekler.

 


Ego ise bilinçaltının almış olduğu tüm bu kararları başarı ile uygulamakla yükümlü bir üst mercidir. Tüm amacı sizin bu kararları -iyi veya kötü olmasına aldırış etmeksizin- uygulamanıza canla başla destek olmaktır ! Hiç susmaz, alınmış olan kararların dışındaki bir karara yönelmeniz durumunda ise bunu sabote etmekle yükümlüdür. 

Ruhun dünyadaki var oluş amacı, tekamül etmek, gelişmektir.

Ruhun titreşimi arttıkça gelişir ve tanrısallığa doğru adım adım yaklaşır. Zaten nihai hedef de budur. 

Tam tanrısallaştığında ise aydınlanma ya da vahdet-i vücud (Tasavvuf düşüncesinde, yaratanla yaratılanın tek kaynaktan geldiğini ve "bir" olduğunu savunan görüş) meydana gelir, o zaman da , mükemmel insan, insan-ı kamil (tasavvufta insanın ulaşabileceği en üst makam) seviyesine ulaşmış olur.

Bilinçaltı ve ego kavramları ilahi planın birer parçasıdır. Bizim gelişimimize paralel olarak ilahi planla el ele çalışırlar. Amaçları ruhun tekamülü için bu yaşamamızda almamız gereken dersleri öğrenmemizi sağlamaktır.

Neden bazılarının bilinçaltı genellikle ilişkilerle ilgili kodlamalar yaparken, bazılarının bolluk bereketle ilgili kodlamalar yapar ? Ya da bazılarının genellikle hastalıkla ilgili kodlamaları mevcuttur ?

İlahi plan gereği, öğrenmemiz gereken ve bu yaşamda almamız planlanan dersler gereği bilinçaltı ve ego görevlerini başarıyla yerine getirir.

Sevgi ve saygılarımla,

A.Nilgün Aktaş

Kişisel Gelişim Uzmanı

www.nilgunaktas.com

nilgunaktas@hotmail.com

 

https://www.facebook.com/AnilgunAktas

 
Toplam blog
: 563
: 8587
Kayıt tarihi
: 30.03.10
 
 

Kişisel gelişim uzmanıyım. Yaşam Koçu, İlişki Koçu, NLP Uzmanı ve Eğitmeni, Kuantum Yaşam Koç..