Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Mayıs '14

 
Kategori
Sağlıklı Yaşam
 

Bilinçaltınızdaki Erkekler

Bilinçaltınızdaki Erkekler
 

bilinçaltınızdaki erkek kim?


Sürekli benzer özellikteki erkekleri hayatınıza çekiyorsanız ve bu durumdan memnun değilseniz artık daha fazla tekrara girmemek için bilinçaltınızdaki erkeklere göz atmanın vakti çoktan gelmiş demektir.

Gerçekten kaliteli ve daha güzel bir ilişki yaşamak istiyorsanız yapmanız gereken:

Erkekleri suçlamak, kaderi suçlamak ya da yalnızlığı seçmek yerine bilinçaltınızdaki erkek kayıtlarınız ile yüzleşmek ve bu kodlamalarınızı değiştirmenizdir.

Ülkemizde bu konundan muzdarip kadın sayısı oldukça fazla. Aile ve toplum kültürümüzün geçmişte erkek ve kız çocuklarına yaptıkları ayrımların bunda etkisi çoktur. Halen bu ayrımlar küçümsenmeyecek orandadır maalesef.

Kadının çocuk yaşta tanıdığı ilk erkek, babadır. Babanın baba kimliği dışında sergilediği, eş olarak erkek rolü, anneye davranış şekli ve bunların aile kadınları tarafından yorumlanışı kız çocuğunun bilinçaltında erkeklerle ilgili genellemeler yapmasına neden olur. Yetişkin olduğunda tüm erkekleri bu gözle değerlendirebilir. Eğer model olumsuz ise olumsuz bir çekim alanı yaratabilir.

Başka bir genelleme de yaşanan ilk ilişkideki erkek ile ilgili olabilir. Kadın, tanıdığı ilk erkek ile olumsuz, acı verici bir şekilde birliktelik yaşamış ise yine zihninde erkeklerle ilgili olumsuz kodlamalar yapabilir. Ve hayatının geri kalan kısmında bu bakış açısıyla, hayatına aynı tip erkekleri çekebilir.

Eğer siz de sık sık istemediğiniz tipte erkeklerle ilişki yaşıyorsanız, sizin de zihninizdeki erkek ile ilgili kodlamaları bulmanız ve değiştirmeniz iyi olacaktır. Örneğin sürekli aldatılıyorsanız, sürekli suçlanıyor, aşağılanıyorsanız, sık sık tacize uğruyorsanız, hep ikinci kadın oluyorsanız, hep terk ediliyorsanız... mutlaka bilinçaltınızdaki erkek ile yüzleşmelisiniz. Yoksa ya aynı kısır döngü devam edecek ya da bir gün yalnızlığı seçeceksiniz. Sanırım, gerçek anlamda istediğiniz ikisi de değil.. :)

Bazı kadınlar da hayatlarına bir erkeğin girmemesinden yakınır. Böyle bir durumda da yine bilinçaltınızdaki kodlamaya bakmanız iyi olur. Belki de kendinizi korumak için erkeklerden uzak durma kararı almışsınızdır ve bunun farkında değilsiniz. Ya da kendinizi seçilmeye, evlenmeye layık olmadığınıza inandırmışsınızdır. Belki de bambaşka itici bir güç? Cevaplar her zaman içinizde, tüm kayıtlarınız da içinizde, doğru çalışmaları yaparak istediğiniz sonuca ulaşabilirsiniz.

Bugün alın kâğıt kalemi elinize "erkekler" diye başlık atın ve hafta boyunca aklınıza erkeklerle ilgili ne geliyorsa yazın. Onların sizde yarattığı duygu ve düşünceleri, yargıları, artıları, eksileri...kısaca her şeyi.. :) Şöyle düşünün; bir uzaylı gelmiş ve size soruyor "abla, erkek ne demek, ben hayatımda hiç erkek diye bir şey tanımadım. Bundan sonra dünyada yaşayacağım, sen bana erkekler nedir, nasıldır bir anlatsana" diyor. Ve siz başlıyorsunuz anlatmaya, o uzaylıya erkeklerin ne olduğunu, kim olduğunu öğretmeye... :) Uzaylı kardeşinize neler söylersiniz ?

Kolay gelsin... :)

Not: Yazdıklarım erkeklerin bilinçaltındaki kadınlar için de geçerlidir. :)

Sevgi ve sağlıkla ilerleyin...

Arzu Bıyıklıoğlu

NLP Uzmanı ve Yaşam Koçu 

www.arzubiyiklioglu.com

 
Toplam blog
: 521
: 474
Kayıt tarihi
: 24.08.10
 
 

1971 doğumlu Arzu Bıyıklıoğlu uluslararası sertifikalı Yaşam Koçu, NLP Uzmanı, NLP Eğitmeni ve Re..