Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Mayıs '12

 
Kategori
Kişisel Gelişim
 

Bilinçli Yaşam

Bilinçli Yaşam
 

Bilinçli yaşam detay gerektirir


İnsanlar meslek sahibi olmak için ilgi duydukları sanatta çıraklığa veya diploma almak için okula başlarlar.

Sanata başlayanlar usta olana kadar, okula başlayanlar diploma alana kadar öğrenirler ve sonrasında yaşamlarını geçindirmek için para kazanacakları işe başlarlar, hayat devam eder.

Ama ne çıraklığa başlayanlar ne de okula başlayanlar hayata ve günlük yaşamdaki sorumluluklara dair bir eğitim görmedikleri gibi bir arayışları da olmamaktadır.

İmza nedir? Senet nedir? Sözleşme nedir? Tapu nedir? gibi mali konularda olmadığı gibi, Ergenlik nedir? Cinsellik nedir? Sağlıklı birliktelik nedir? Nikâh nedir? Doğum kontrolü nedir? Kişilik nedir? Ev ekonomisi nedir? Özel yaşamda, günlük yaşamda iletişim nedir? Sağlıklı yaşam nedir? gibi yaşamın akışında karşılaşılması kesin olan kavramlar ve gerçeklere dair kim neyi nasıl öğreniyor? diye sorulsa, deneme yanılma ve günlük hayattaki gözlem ve deneyimlerden başka kim ne diyebilir ki ! Bu konularda bilinç eğitimi alan var mıdır?

Sosyal, şahsın hukuku, özel yaşam, günlük yaşama dair tüm konularda esas olan görgüdür ve bu nedenle bireyin yaşamının akışı genelde eksiktir.

Bu önemli temel eksikliğin giderilmesi için gerekli program ve uygulamalar ‘Aile ve Toplum Hizmetleri Bakanlığınca’ veya bir 'Sivil Toplum Kuruluşunca' yapılması gerekmez mi?

 
Toplam blog
: 617
: 1221
Kayıt tarihi
: 03.12.07
 
 

Her kesimi anlama ve kabullenme bilincimle; her kişinin asgari yaşam şartlarına sahip olabildiği,..