Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Temmuz '12

 
Kategori
Kitap
 

Bilinmeyen Adanın Öyküsü

Bilinmeyen Adanın Öyküsü
 

internet


Çok sevdiğim hayatımda sadece önemli bir yeri değil bütün benliğime derinlemesine işleyen birine düşünceli şekilde hediye arıyordum. Değişik ve aynı zamanda güzel olsun istiyordumki bir kitap düştü aklımın ucuna… “Bilinmeyen Adanın Öyküsü” Aradığım şey bu olabilir diye düşündüm. Aklıma gelen kitaptaki isimleri ince bir nüansla değiştirerek içinden gizli bir mesaj vermekti ki kitabı okurken derinlere daldım öylece…

Kitabın konusu bilinmeyen bir ada ve bu adayı bulabilmeyi gaye edinmiş bir adam. Bu bilinmeyen adanın varlığına kimseyi inandıramasa da pes etmeyip aramak için yola çıkması ve bu yolda sadece temizlikçi kadının onunla gelmesi. İnanmak, birlik ve beraberlik… Kısa ama anlamlı bir hikaye.

Kitapla işim bittiğinde kapatıp öylece düşündüm. Acaba kaç kişinin şu hayatta bir bilinmeyen adası var? Kaç kişi inaçları uğruna her şeyi göze alıp yollara düşüyor? Ya da her şey bir kenara bilinmeyen ada olarak benimsediğimiz, bu güne kadar savunduğumuz şeyler varsa bunlar ne derece doğru?

Herşeye rağmen insanın bilinmeyen bir adasının, hayalinin, inancının olması güzel bir şey…

DipNot: Editörlerim oldukça yoğun farkındayım ama profil resmime onay verirlerse sevinirim profilim resimsiz kaldı kaç gündür. tşk'ler :)

 
Toplam blog
: 103
: 735
Kayıt tarihi
: 23.09.11
 
 

Kendi köşesinin yazarı, aşırı serbest muhasebeci, yazar-çizer, okur-dinler... Fotoğraf çekmeyi, a..