Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Nisan '21

 
Kategori
Alışveriş - Moda
 

Bilinmezlere Işık Tutan

Pandemi sürecinden dolayı bu yıl yine online mecralar üzerinden gerçekleştirilecek olan Fashion Week İstanbul, 13-16 Nisan’da birbirinden yetenekli tasarımcılarla modaseverleri buluşturacak. 
 
Başarılı moda tasarımcısı Çiğdem Akın’ın da Fashion Week Istanbul kapsamında sunacağı yepyeni koleksiyonu “Nobody Knows” en çok merak edilen defilelerden biri olarak heyecanla bekleniyor.
 
Pandeminin yaşattığı derin belirsizlik duygusunu yaratıcılığıyla harmanlayan Akın, bilinmezlerle dolu bu dönemde farklı ruh halleri yaşayan, baskın karakterli güçlü kadın silüetlerin hikayelerini anlatacak.
 
Nobody Knows koleksiyonu ile global düzeyde içinden geçtiğimiz belirsizlik ortamına karşı yeni bir argüman geliştirdiğini belirten ve başka türlü yaşamanın mümkün olduğu bir geleceğe inanan tasarımcı, adına tecrübe dediğimiz tüm öğretilerin bizleri aslında nasıl da tutsak ettiği gerçeğine ışık tutuyor. 
 
Çiğdem Akın, kendi kurallarının esiri olmuş bireylerin kapsayıcılıktan uzak söylemlerinin bizi bu geleceği yaşamaktan alıkoyduğuna inanıyor. Bizi biz yapan her zevkin, her duygu ve isteğin lüks sayıldığı ve aslında kimsenin hiç bir şey bilmediği bu gerçekliğe inat, alabildiğine göz dolduran ve ihtişamlı bir koleksiyonla moda takipçilerinin karşısına çıkıyor. 
 
Koleksiyonda öne çıkan detaylar
 
Brokar dokumalı lüks kumaşların hakimiyetindeki koleksiyonda, ipek şifon, yün, kaşmir ve kadife kumaşlar kendine yer buluyor. 
 
Vişne rengi, mor ve derin siyahın yer aldığı koleksiyonun tema rengi ise koyu gökyüzü mavisi. Renk bazında soğuk, enerji bazında ise sıcak olarak tanımlanan mavi bir bakıma tezatlıkların uyumunu simgeliyor. Bu koleksiyonunda ilk defa üç farklı ayakkabı tasarımına imza atan tasarımcı, farklı desen ve renk varyasyonları ile aksesuar tasarımında da ne kadar başarılı olduğunu ortaya çıkarıyor.
 
Çiğdem Akın yeni koleksiyonuyla, hayatının hangi aşamasında, ne tip insanlarla çevrili ve nasıl bir ortamda olursa olsun kendisi olarak kalabilme cesaretini gösteren kadınları kutsuyor. 
 
Tasarımcının toplam 25 look’tan oluşan “Nobody Knows” koleksiyonunun tanıtımı için karşıtlılık, dualite ve başka türlü yaşamanın mümkün olduğu gelecek hayalinden yola çıkılarak bir moda filmi de çekildi. 12 modelin yer aldığı proje tarihi Hidiv Kasrı’nın büyüleyici atmosferinde hayata geçirildi. Bu özel moda filmi, Fashion Week Istanbul kapsamında 14 Nisan’da moda takipçilerinin beğenisine sunulacak.
 
Toplam blog
: 5
: 57
Kayıt tarihi
: 23.01.20
 
 

Marka Danışmanı - Influencer ..