Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Nisan '14

 
Kategori
Mizah
 

Bilip de bilmezden geldiklerimiz...

Bilip de bilmezden geldiklerimiz...
 

netten...


Sevgili okurlarımız, malumunuz olduğu üzere,  - Bunları biliyor musunuz... -  türündeki ilginç yazılar,  çok dikkat çeker, bendeniz de değişiklik olsun diyerek, bilmece, bulmaca türünde bir şeyler karaladım...

Örneğin aşağıdaki, - soruları kendinden yanıtlanmış bilgiler - , sizlere ne kadar ilginç gelir, bilirim tabi...

Örneğin:

 

Kutup ayıları saatte kaç km. hızla koşar... Demiyorum.

Kutup ayıları saatte 40 kilometre hızla koşabilir ve 1,8 metre yükseğe sıçrayabilirler.

...

Damardan bir soruya yanıt...


İnsan vücudunda bulunan damarların uzunluğu yaklaşık 100 bin kilometredir.

...

Tuzlu bir sorunun yanıtı içinde...


Okyanuslarda bulunan tuz miktarı, tüm kıtaları 150 metre derinlikte kaplayacak kadar fazladır.

...

Sümüklü böcekli bir uyku sorusuna yanıt içinde...


Bir salyangoz 3-4 yıl boyunca uyuyabilir; bu süre içinde besine ihtiyaç duymaz.
....



Şimdi benim sorularım geliyor...Bakalım kimler bilebilecek...

...

 

Bunları biliyor musunuz...
....

Avrupayı besleyecek bir tarım ülkesi iken, bugün  toprakları kurutulan ve dış dünyadan buğday, fındık gibi - geçmiş yıllarda bol miktarda kendi ürettiği ürünleri satın almak zorunda bırakılan ülke-  hangisidir...

Dünyada, "kara para sıfirlayan sülâlenin eylemi delillerle sabit iken" en büyük muktedir sifatiyla topluca taraça  konuşması yaparak tüm adâlet duygularina meydan okuduğu muktedirin olduğu ülke neresi?..

Dünyada hırsızlığı belgelerle sabit olan bir devlet bankası genel müdürünun, " ödüllendirilerek devletinin en büyük bankasınin yönetim kurulu üyeliğine atandığı " ülke hangisi?..

Dünyada 30 milyon insanın açlık sınırı altında yaşadığınin farkinda bile olmadiğı ülke neresidir?..

Dünyada, pâyitahtında bile, hileli oylarla seçilip (?) krallığını ilan edip 30 yıla uzanan zamanlarda  belediye ba$kanlığı yapan ve buldumcuk evlatlarıyla  kazanç şirketleri örgütü kuran, iş bilen- ba$kan hangi ülkededir?..

Dünyada dindar olduğunu iddia ederek tahta geçip yıllarca oturan ve "LGBT genclik örgütünün" bile olduğu iktidar partisinin olduğu  tek ülke neresi?..

Dünyada cumhurbaşkanı seçerken bile, iki " kısiır döngülü şahıs" arasında preslenen ve kaliteli - nitelikli insan  yetiştirmede çok sorunlu olan ülke neresi?..

Dünyada, "hür düşünce sahibi olması gerekirken, kalemini satan gazetecilerin ve dandik aydınların (?) " bol olduğu ülke hangisi?..

Dünyada, "kendini ve hazinesini habire soyan ve hak arayan halk çocuklarını katlettiği halde" halkından en çok oyu alan iktidarın olduğu ülke neresi?..

Dünyada, "Sağcıları Para Yerken; Solcularının Birbirini Yediği " güzide ülke neresi?..

Dünyada, 12 yılllık iktidarının sonunda bile yapılan seçimlerinde, ana muhalefet partilerinin toplam oyu kadar oy alan, iktidar hangi ülkede...

Dünyada, sağlık hizmeti yerine, banker zihniyetiyle çalışan ve halkını soymaya ANT içmiş, "Özel  hastanelerinin " en çok olduğu ülke neresi?..

Dünyada, kadavranın nurlu yüzünü  görmeden ' sözde tıp eğitiminin yapıldığı ', "tıp fakültesi " adı altında ' fasulyeden okulların ' en çok olduğu ülke hangisi?..


Dünyada, hukuk dışında her túrlü şarlatanlığın öğretildiği, 50 adet "hukuk fakültesi (?) adı altında teneke okullar hangi ülkede?..

Dünyada bilim üretmeyen 88  medrese üniversitenin (?)  konuşlandığı ve bu yüksek liselerin hazineyi kısır döngüde habire semirdiği ülke hangisi...

Ülkesinin en önemli ana muhalefet partisinin liderini, meclisi içinde saldırarak öldüresiye döverek yaralayan bir sabıkalının hemen salıverildiği ülke neresi...

Belediye başkanı olduğu, kent ve yöresini ayrı bir devlet gibi telakki ederek ekmeğini yediği devletinin petrol gelirinden -haraç pay isteyen- bayan başkanın yaşadığı ülke neresidir...

Seçim sandıklarının açıldığı bazı yörelerinde, karanlıklara garkolan ve çatlayan - patlayan trafolarının tek suçlusu olarak zavallı masum pışşıkların işaret edildiği ülke neresidir.

Baklava çalan bebeleri enseleyip trilyonlarca malı götüren seçkinleri görmezden gelen iddia makam sahiplerinin çok olduğu ülke neresidir...

Banliyo trenlerinin Yüksek Hızlı Tren olarak takdim edildiği güldürükçü - mutlu insanlar ülkesi neresidir.

Alttaki resimde görüldüğü gibi ibadethanelerini kar getiren ticaret haneye çeviren süslümanların çok olduğu ülke neresidir..

 

....

MÜHİM NOT : 1-Nasip olursa  sorularımızla devam edeceğiz efendüm....

                         2- Yukardaki vakalarla iştigal eden bir ülkede yaşamadığımıza şükredeceğiz efendüm...

 

....

...

..



......

Sorularıma yanıt vermekte zorlananlar için işte ip ucu:

- Kışın sobanın yanında yatar, uyuklar, bıyıkları vardır; ara sıra miyavlar...

 
Toplam blog
: 1521
: 1639
Kayıt tarihi
: 23.06.07
 
 

İnsan yontmakla geçti ömr-ü baharı... Güzel ve canlı heykeller yaptı... Kimisinin içi çabuk boşal..