Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

Efsane FB 1907 Baterist Metin

http://blog.milliyet.com.tr/efsanefb1907

17 Aralık '07

 
Kategori
Evcil Hayvanlar
 

Bilmek İsteyenler İçin...

Bilmek İsteyenler İçin...
 

Kedi niçin mırıldanır?

Kedi, sevindiği zaman mırıldanır. Okşandığı, yemek verildiği ve sahibini bulduğu zaman da mırıldanır. Kış aylarında, bir ısıtıcı yanında yattığı ve iyice ısındığı zaman keyiflenerek, aynı sesi çıkartır.

Kedi, keyifli ve mutlu olduğu zaman, ses tellerini titreterek kendine özgü, mırıltı dediğimiz o sesi devamlı olarak çıkartır. Öfkelendiği veya karnı acıktığı zaman da, bu duygularını değişik ve anlamlı seslerle anlatır.

Okşandığında kedilerin tüyleri neden çıtırdar?

Elle kuvvetle sürtülünce, kedilerin tüyleri elektrik yüklenir. Bunun neticesi olarak okşandığı zaman da, tüyleri hafifçe dikleşir ve bir çıtırtı işitilir.

Dinlenme anında, kedinin kürkündeki elektrikte denge vardır. Kedinin derisine elimizi sürdüğümüz veya onu okşadığımız zaman, bu denge bozulur. Atomları oluşturan elektronlar koparak ayrılırlar ve tüylerin arasında dolaşmaya başlarlar. Hafif bir çıtırtıyı izleyen bir elektriklenme olur. Hatta bazı çok hassas eller, bu elektriği kolaylıkla hissedebilir.

Köpekle karşılaşan kediler niçin sırtlarını kabartırlar?

Kediler, çok kuşkucudurlar. Tanımadıkları insanları ve hayvanları yanlarına yaklaştırmak istemezler. Köpeklerin, kendilerine düşman olduklarını bilirler. Bu nedenle, yanlarına bir köpek yaklaşınca, tüylerini kabartıp, sırtlarını kamburlaştırırlar. Böylece, daha irileşip, korkunç bir görünüşe sahip olduklarını zannederler.

Kedilerle köpekler, daima birbirlerine düşmanlık etmezler... Bazen, aralarında dostluk kurulduğunu görürüz. Küçüklüklerinden beri beraberce yetiştirilmiş kedi ve köpekler için aynı evde yaşamak bir problem yaratmaz. İyi geçinirler ve birbirlerine saldırmazlar. Lakin yabancı bir köpek, tanımadığı bir kediye saldırır. Kedi, çok defa tanımadığı bir köpeğin şiddetli havlamalarından korkar. Ayrıca, bir köpek gördüğü zaman da kendini savunma ihtiyacını hisseder. İşte bu sırada, tüylerini kabartıp, sırtını kambur hale getirerek, saldırı pozisyonuna geçer.

Kediler neden geceleri de görürler?

Kedinin gözü, insan gözü gibi değildir. Işığın girdiği gözbebeği, insanınkinden çok daha fazla açılabilir. Böylece kedi, gece karanlığında da rahatça görebilir. Gündüzleri ise kedinin gözbebeği ince bir yarık halini alır.

Normal insan gözü, retinanın karanlığa alışmasıyla, nesneleri ışık az da olsa görebilir. Çünkü retinanın çevresindeki elemanlar, karanlıkta görmeye elverişlidir. Kedideki karanlıkta görme yeteneği ise insana göre daha fazladır ve onun "geceleri de görür" diye adının çıkmasını haklı gösterir. Zira gözleri en ufak ışınları dahi alabilir.

 
Toplam blog
: 1907
: 3759
Kayıt tarihi
: 28.07.07
 
 

03 Şubat 1967 İstanbul doğumlu, romantik bir müzisyenim işte... Müzik, bateri, spor, Fenerbahçe, ..