Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Kasım '08

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Bilmek yetmez anlamak gerek

İnsan için hayatta en vazgeçilmez nimetlerin başında gelir sağlık. Ancak SAĞLIKLI bir İNSAN mutlu ve başarılı olabilir. Günün hangi saatinde ve hangi şart altında olursak olalım, ancak sağlıklı ve huzurlu olduğumuz sürece başarının, MUTLULUĞUN ve hayatın anlamı ortaya çıkar. Tabi sağlık ve mutluluk kelimelerini yalnızca bir dilek, bir temenni olarak bırakmayıp onu hayata geçirmek gerek. Nasıl ki ayrı ayrı vazifeleri olan vücut organlarımızdan birinin rahatsızlığı diğer organları da etkiliyorsa, işte aralarında sevgi bağı olan toplumlar da böyledir. Kişi toplumun AYNASIDIR. Bir kişinin üzüntüsü, sıkıntısı diğer insanları da üzer. Tabi insanları huzursuz edecek, mutsuz edecek sıkıntılar her zaman var olacaktır. İnsan mutsuz olmak istiyorsa dünya üzerinde sayılacak o kadar çok sebep var ki. Ama onlar olmasaydı zaten burası dünya olmazdı. Bu yüzden olumlu ya da olumsuz, çeşitli olaylar karşısında sergilediğimiz hiçbir tepki ne çevredekileri, ne de insan bünyesini sıkıntıya sokacak veya zarar verecek boyutlarda olmamalıdır. Çünkü insan olarak, sevinmeye ne kadar hazırlıklı isek, üzüntü verici olaylara da aynı şekilde hazırlıklı olmamız gerekir. Hayatı, ne bir eğlence yeri, ne de bir azap ortamı gibi görmek doğru değildir. Birbirinden farklı olaylar sürekli akıp gidecektir hayatımızdan. Önemli olan, yaşadığımız her olaydan ders çıkarmayı bilmemizdir.

Güzel bir söz vardır. İnsanlar bu sözü hayatlarına adapte etseler, sanırım güzel şeyler düşünmek için vakit bulabileceklerdir. "Bugün başkasının yaşadığı kabus, yarın senin gerçeğin olabilir." İnsanların birbirlerine değer vermesi, birbirlerini anlayıp dinlemesi, karşılıklı saygı ve sevgi ne kadar güzel hasletlerdir. Bunları yapabilmenin tek yolu, karşımızdakinin ÖNCE ve sadece İNSAN olmasıdır.

Hayatın her alanında yaşanan hızlı gelişmeler şüphesiz hayatımıza çok çeşitli rahatlıklar sunuyor. Ancak çağımızın bize sunduğu bütün bu kolaylıkların VE rahatlıkların yanında bazı olumsuzlukları da olduğu; insani değerlerimizin en önemlisi olan İNSANA SAYGI anlayışında aşınmalara sebep olduğu gerçeğini göz ardı etmemek GEREK.

Bilgi çağında modern toplumlar arasındaki yerimizi almamızda insani değerlere sıkıca sarılmamızın çok önemli bir rolü olacağı asla unutulmamalıdır.

”İnsanlar kendilerini düzeltmeye çalışsalardı, başkalarının hatalarını, kusurlarını görmeye vakit bulamazlardı. “

Erol Güldiken

 
Toplam blog
: 53
: 1368
Kayıt tarihi
: 31.10.08
 
 

Bestekar ve Yazar'ım. Sanat, kişisel gelişim ve hayata dair; elimin erdiği, dilimin döndüğü ve ka..