Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Ocak '08

 
Kategori
Güncel
 

Bin bir rezalet

Bin bir rezalet
 

Bin bir (rezalet) Gece


İlk önce çocuğunun tedavisi için gereken parayı kazanabilmek için bedenini bir geceliğine patronuna SATAN kadını gördüğümüzde çok garipsemiş, eleştirmiş ve beklide birçoğumuz kızmıştık bu senaryoya. Birçoğumuzda belki arkasından masumca bir aşk çıkacak diyerek frenlemiştik tepkilerimizi. Fakat bugün geldiği noktada neredeyse ismi kadar çok ‘’ REZALET ‘’ enjekte edilir oldu insanların beyinlerine. Hani abartılı, korkunç ve bunun gibi bazı sahneler için çocuklara açıklama yaparken ‘’film icabı’’ denip geçilir ya; inanın bunlar hiç öyle değil. Bakın neler aşılanıyor 7’den 70’e beyinlere, bakın nasılda yozlaştırılıyoruz haftada 1 gün film icabı.

Aslında dizi başladığından beri arada birde olsa seyredebildiğim bölümlerde toplumumuza ve dinimize aykırı çok sahne yada diyalog yakalamıştım. Fakat kızgınlığımı içimde değil de dışımda yaşamam ve paylaşmam gerektiğini düşündüm dün gece. Ve hatırlayabildiğim kadarını yazmaya karar verdim iğrençliklerin.

Dizide Bennu karakterindeki kız sürpriz ve ani bir şekilde Kerem isimli adamla evleniyor. Balayını yapıyorlar, yatta yatıp kalkıyorlar … Sonra kızımız annesini arıyor ve şu diyalog geçiyor aralarında.

Kız : (sevinçle) Anne sana bir haberim var.

Anne : (heyecanla) Kızım yoksa hamile misin ?

Kız : Hayır anne, ben evlendim

……

Sonra anne damadıyla konuşmak istiyor ve damat heyecanlanarak konuşuyor ve arada şu diyalog geçiyor

Anne : …….

Damat : Aaa tabi düğün yapacağız mutlaka,

Anne : …….

Damat : Tabii ki çağıracağız, sizsiz olur mu

Rezalete nereden bakalım? Bizim toplumumuz, aile yapımız, kültürümüz, inaçlarımız;

Ailesinden habersiz bir kızın evlenmesine, üstelik düğün bile yapmadan evlenip, her şeyi yaşadıktan sonra düğün yapmasına ne der?
Evli olmayan kızına heyecanla ‘’kızım yoksa hamile misin ? ‘’ diye soran anne bizde var mıdır? Evli olmayan kızımızın hamile kalabilme ihtimalini biz heyecanlı bir haber olarak bekleyebilir miyiz?

Kızının düğünü için anne ‘’Bizi de çağırırsınız değil mi düğüne ? ‘’ diye sorar mı? Yoksa biz çocuğumuzun düğününe kendi düğünümüzden bile daha özenli hazırlanmaz mıyız?
Dizideki diğer saçmalıklar;

Dul ve çocuklu bir kadın olan sevgilisinin kayınpederi ve kayınvalidesi ile bal kaymak ilişkiler kurar mı? bizden birisi.

O torunun dedesi ve babaannesi torunlarının başka bir adama baba demesini hayranlıkla izler mi? bizde.

Evli ve 3 çocuklu bir adamdan hamile kalan bir kadının yeni sevgilisi o kadını ölümüne sevip, o çocuğuda benim oğlum diyerek ölümüne sahiplenir mi?

Evleneceği adamın eski sevgilisiyle bir akşam yemeğe çıkmasına kaç kadın tamam der bizim toplumumuzda?

Kaç kadın sevgilisine kızıp lisedeki aşkını bulur O’nunla yatar, evlenmeyi düşünür ve ne hikmetse O liseli (şimdi 35 yaşındaki) çocuk ve annesi hep o kızla yapılacak evliliği bekler, hayal eder bizim toplumumuzda?

Yalan rüzgarından bile çok aldatma, ihanet hepsi bir birini tanıyan insanların çevresinde yaşanır mı? bizim toplumumuzda.
Beklide çok daha fazla şey vardır atladığım, beklide artık damarlarımıza çoktan yerleşmiş ve bizden olmuş düşünceler çok daha fazladır. Çünkü amaç hissettirmeden ‘’film icabı’’ bizden olmayan düşünceleri yerleştirmektir Türk halkının beyinlerine. Amaç günün birinde evli olmayan kızınızın hamile kalabilme ve buna sizin sevinebilme normalliğini yerleştirmektir beyinlere.

Dikkat ! lütfen dikkat! Ne olur biraz dikkat!

Gelmeyelim bu oyunlara.

Biz kültürümüzle, Türklüğümüzle, İnançlarımızla ve NAMUSUMUZLA çok daha güzeliz.

 
Toplam blog
: 6
: 516
Kayıt tarihi
: 14.12.07
 
 

1974 Sivrihisar/ Eskişehir doğumluyum. Asıl mesleğim teknik öğretmenlik ama mezun olduktan sonra ..