Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Temmuz '08

 
Kategori
Spor
 

Bin Laden Newcastle United'ı satın almak istiyor

Bin Laden Newcastle United'ı satın almak istiyor
 

Doğan Haber Ajansının Londra muhabiri Aynur TATTERSALL’ın ilginç bir haberi Milliyet Gazetesinin 07 Temmuz 2008 tarihindeki sayısında yer aldı. Haber, İngiltere’nin saygın gazetelerinden Dail Mail on Sunday’e dayandırılıyordu.

El Kaide’nin terör örgütleri listesinin başında yer aldığını biliyoruz.

Liderinin de Usame bin Laden olduğunu.

Usame bin Laden’in üvey kardeşinin adının Bakr bin Laden olduğunu da bu haber sayesinde öğrendik.

Bakr bin Laden’in Usame bin Laden’in üvey kardeşi olmasının yanı sıra bir başka özelliği de aynı zamanda Suudi Arabistanlı bir inşaat firmasının da sahibi olması.

Newcastle United ise ingiltere’nin Premier Liginin saygın, köklü ve başarılı klüplerinden biridir.

1 Ocak 1881 yılında kurulmuştur. 4 kez lig şampiyonu olmuş, 6 kez federasyon kupasını kazanmış, bir kez İngiltere Süper kupasını kaldırmıştır.

Usame bin Laden ile Newcatle United arasında nasıl bir ilişki olduğunu söyleyelim.

Dail Mail on Sunday’e göre sahibi Mike Ashley tarafından inkâr edilmesine rağmen Amerikan yatırım şirketlerinden InterMedia Partners’a satılması düşünülen Newcastle United’ı almak isteyen şirketlerin başında 350 milyon Sterling vermeye hazır olduğu belirten Bakr bin Laden’in şirketi geliyor.

Ayrıca, St James parkı ve etrafının çevre düzenlemesine de adı geçenin şirketinin aday olduğu iddia ediliyor.

Haberde, Usame bin Laden’in ailesi, 11 Eylül 2001 olayından bir yıl önce kendilerinin Usame Bin Laden ile hiçbir şekilde ilişkilerinin olmadığını açıklamalarına rağmen, ortaya atılan bu son iddiaların İngiltere’de büyük tepki yarattığı ayrıca belirtiliyor.

Aslında hiçbir organik bağ olmadığı bilinse bile ki, ailesinin yaptığı açıklamaya göre bir organik bağ bulunmuyor, bu takımın taraftarı olsanız, takımın da çok paraya ihtiyacı olsa ne yapmayı düşünürdünüz?

*

Biraz kışkırtalım mı?

“Canım madem ilişkisi yok ve bu biliniyor satılsın” diyenler için, ülkemizdeki terör örgütüyle bağlantısı olmadığı bilinen, öyle ki hukuki işlem yapılmıyor, Abdullah Öcalan’ın kız kardeşine ne kadar para getirirse getirsin tuttuğu takımı satmak ister misiniz?

*

Gözünüzün önüne takımınız mı yoksa ülkeniz mi geliyor?

 
Toplam blog
: 340
: 1591
Kayıt tarihi
: 10.03.08
 
 

Basınla ilgili bir kuruluşda çalışmaktayım. Uzun yıllar basınla ilgili konularda danışmanlık yapt..