Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Kasım '08

 
Kategori
Kitap
 

Bin Muhteşem Güneş

Bin Muhteşem Güneş
 

Kabil...

Bu kentin ne çatılarını ışıldatan ayları sayabilirsin,
Ne de duvarlarının gerisine gizlenen bin muhteşem güneşi.

Khaled Hosseini’nin yazmış olduğu bu roman, yazarın doğduğu toprakları, yolları kesişen iki kadının yaşamlarını, çaresizliklerini ve dostluklarını anlatan bir kitap.

Küçük yaşta zorla evlendirilen kızlar, çocuğu olmayan kadınlar, savaş altında bir ülkede ailesiz ve kimsesiz yaşamını sürdürmeye çalışırken hayatın akışına dur denilemeden, kabullenilen hayatlar ve en önemlisi aşk.

Bir tarafta sorumsuz, fakat kendini affettirmeye çalışırken vicdan azabı çeken bir baba, çaresiz bir anne ve sevdiklerinin yaşayabilmesi için kendi hayatını feda eden harami Meryem.

Diğer tarafta ülkesini çok seven bir baba, oğullarının hatırası için, savaş içinde ki ülkesinden ayrılmayan bir anne ve babasına hayran Leyla.

Yakın geçmişi anlatan bu kitap da kadın olmanın ne kadar zor olduğunu, savaş içindeki bir ülkede ailene ve çocuğuna sahip çıkabilmenin güçlüklerini, sevginin ve aşkın ulaşılamaz gibi göründüğü zamanlarda savaşın bile engelliyemediği gücünü ve doğru insanla, aile olabilmenin verdiği mutluluğu göreceksiniz.

İçinizi acıtan, hüznü ve sevinci bir arada yaşayabileceğiniz bir roman. Bu kitabı okurken kadın olmanın zorluğunu bir kez daha yaşadım. Okurken bir yarım Meryem, diğer yarım Leyla oldu.

Çaresizliklerinizin üstesinden gelebilmeniz dileğimle...

Sevgilerimle,

 
Toplam blog
: 164
: 4548
Kayıt tarihi
: 26.03.08
 
 

Hayatı sevmek ve düzgün yaşamak isterken bulurum kendimi. Yaşamın bana verdikleriyle yetinmeye çalış..