Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Ekim '10

 
Kategori
Şiir
 

Bin yılın soğuğu

Bin yılın soğuğu
 

BİN YILIN SOĞUĞU (BÖLÜM ÜÇ)

“Elinizi çabuk tutun Başkan geliyor.” Uzaklarda bir yerlerden helikopter sesi geliyordu. Bu kar fırtınasında helikopterle uçuş yapmak akıl karı değildi. Ama belli ki “DİDEM” bu işe özel önem veriyordu. Helikopter sesi yaklaşırken, hummalı bir arama başladı tekrar. DİDEM’in elemanları nihayet aradıkları şeyi bulduklarında, helikopterde inecek düz bir alan bulmuş inmeye hazırlanıyordu. Üç adam görevlerini başarmış olmanın sevinciyle dışarı çıkarken, üçüncü adamın elindeki cam kavanozda mavi bir kelebek (Kış Kelebeği) vardı.

Kelebeklerin nadir bulunan türlerinden mavi kelebek Kış Kelebeği adıyla anılırdı. Bu kelebeğin en önemli özelliği kışın zor şartlarında yaşayabilmesiydi. Daha çok Sibirya’nın ücra kasabalarında ve Alaska’da bulunan bu türün Alabama’da da görüldüğü söylentiler arasındaydı. Ama bu söylentilerin en akıl almazı kelebeğin zehirli olduğuydu. İnsanlara sürüler halinde saldırdıkları ve zehirledikleri yolundaki söylentiler anlatılması gereken ayrı bir efsaneydi. DİDEM’in bu kelebeklerle ilgilenmesi hiç de şaşılacak bir şey değildi. Çünkü; DİDEM’in varlığı ve yokluğu da kamuoyunda ciddi bir tartışma konusuydu. Devletin bazı yetkili ağızları DİDEM var derken, bazı resmi kuruluşlarda ısrarla böyle bir örgütün olmadığını söylüyordu. Bir de varlığı ile yokluğu belli olmayan bir “Mavi” vardı ki, o da ayrı bir tartışma konusuydu. Hatta geçenlerde biri “Mavi’yle “ T… de sık sık buluştuğunu söylemişti. Bir diğer söylenti de Mavi’nin, Mavi ismini kış kelebeğinden aldığıydı. Mavi’de kış kelebeği gibi oldukça tehlikeliydi. Yoluna çıkanı gözünü kırpmadan öldürüyordu.

Bin yılın soğukları yaklaşırken Sibirya’da bir bilim adamı, bin yılın soğuklarıyla beraber kış kelebeklerinin geri döneceğini öne sürmüştü. Moskova bu haberi jet hızıyla yalanlarken Dimitri isimli Rus bilim adamı birdenbire kayıplara karıştı. Yer yarılmıştı da içine girmişti sanki adam.

 
Toplam blog
: 261
: 335
Kayıt tarihi
: 30.08.10
 
 

Anadolu Üniversitesi İşletme fakültesi mezunuyum. Çeşitli kuruluşlarda muhasebe ve dış ticaret or..